Producătorul va angaja 50 de persoane în departamentul de producţie, logistică şi administrativ. La închiderea fabricii au fost disponibilizate 42 de persoane. Pe platforma industrială de la Ploieşti, Saint-Gobain mai are o fabrică de polistiren expandat, închisă în 2015. În acelaşi loc, francezii mai au o unitate de producţie de vată minerală bazaltică, la care lucrează 86 de angajaţi, şi care anul viitor va intra şi ea într-un proces de modernizare cu scopul majorării capacităţii de producţie la 30.000 de tone în 2019. 

„Odată cu reînceperea activității la linia de producție de la fabrica Isover, grupul Saint-Gobain își adaptează capacitatea de livrare a vatei minerale din fibră de sticlă la cererea pieței din regiune, dat fiind faptul că piața din România este cea mai mare din regiunea de Sud-Est a Europei. Decizia noastră a fost generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an, tendință estimată să continue și în următoarea perioadă“, a declarat Ovidiu Păscuțiu, directorul general  al Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

Înainte de a fi închisă, linia de producţie de vată minerală din sticlă de la Ploieşti avea o capacitate anuală de 20.000 de tone şi a necesitat o investiţie de 35 mil. euro, potrivit datelor furnizate de Saint-Gobain.Decizia de a opri activitatea la această linie de producţie a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcţii, a scăderii continue a vânzărilor şi profitabilităţii activităţii, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producţie de vată minerală din fibre de sticlă. În plus, pentru continuarea activităţii linei de producţie din Romania ar fi fost nevoie de investiţii suplimentare de mai multe milioane de euro, investiţii care nu ar fi putut fi susţinute prin rezultatele financiare, explicau oficialii companiei în ianuarie 2016. 

În ultimii doi ani, producătorul a important vată din fibră de sticlă pentru piaţa din România, iar de anul viitor produsele de la Ploieşti vor fi livrate atât către România, cât și către țări vecine precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania. Divizia Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge în 2019 la un total de 170 de angajați în departamente precum producție, vânzări, logistică, financiar și resurse umane. 

 

Tot anul viitor, divizia Saint-Gobain Glass intenţionează să facă angajări importante cu ocazia inaugurării unei noi fabrici la Călăraşi. „Anul viitor plănuim să dezvoltăm proiectul Sekurit, pentru a lansa noua linie de producţie de sticlă specială pentru parbrize. Investiţia este în conformitate cu nevoile pieţei locale şi europene, iar capacitatea de producţie va fi de circa 700.000 de parbrize pe an“, spune Norbert Teschner, directorul general al companiei. În ultimul deceniu, francezii au investit 10 mil. euro în modernizarea liniilor de producţie ale diviziei Saint-Gobain Glass România.

Grupul francez are în România circa 1.500 de angajaţi care lucrează în cele 11 fabrici ale companiei, în dezvoltarea căreia au fost investiţi peste 320 mil. euro.