Sute de salariați OMV Petrom din toată țara au pichetat sediul central din București. Oamenii vor continua să picheteze și joi, 14 decembrie 2023, între orele 10:00 și 12:00.
Sute de salariați OMV Petrom din toată țara pichetează sediul central din București
După mai bine de o săptămână de pichetări ale sediilor OMV Petrom, sute de membri ai Sindicatului Național Petrom din toată țara vor picheta și joi, 14 decembrie 2023, în intervalul orar 10:00-12:00, sediul central din București, în speranța că eforturile lor vor determina administrația să reevalueze oferta salarială, pentru a evita ca salariații să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31 decembrie 2023.
Petroliștii acuză deteriorarea dialogului social și lipsa de respect cu care sunt tratați de companie, nerecunoscându-li-se meritele avute în profiturile monstruoase obținute în ultimul an și faptul că se uită că este nevoie de ei pentru realizarea obiectivelor îndrăznețe asumate prin strategie.
Despre Sindicatul Național Petrom
Sindicatul National Petrom este o organizație sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24 000 de angajați din cadrul grupului OMV Petrom și din alte societăți comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază și încheie Contracte Colective de Muncă.
Sindicatul Național Petrom este afiliat la F.S.L.I. Petrol-Energie, federație reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol și gaze și minerit energetic.
Câteva dintre declarațiile protestatarilor
În rândurile următoare, sunt câteva dintre declarațiile membrilor de sindicat care au participat la proteste:
„Vreau să trag un semnal de alarmă asupra faptului că ne sunt luate drepturi vechi, cu care noi angajații ne-am obișnuit. Și aici mă refer la biletele de odihnă și tratament. Atâta timp cât compania atentează la dreptul nostru de refacere, nu vom fi de acord cu un contract colectiv de muncă prin care să renunțăm la dreptul nostru câștigat de-a lungul timpului prin negociere; drept care ne este la acest moment atacat de companie!”
„În situația în care inflația din ultimii ani a depășit 22%, amintim doar anul 2022 când compania a avut un profit de 2 miliarde de euro. Nu putem accepta o altă ofertă decât una în care inflația să fie acoperită integral, plus un procent.”
„Suntem determinați să luptăm pentru drepturile noastre și pentru un contract colectiv de muncă echitabil, chiar dacă asta înseamnă să ne facem auziți și să ne solicităm drepturile ieșind în stradă. Avem nevoie să ne fie recunoscute efortul și contribuția adusă la profitul colosal al companiei prin intermediul unei majorări salariale corecte și avantajoase!”
„Cerem o majorare a valorii tichetelor de masă, având în vedere faptul că valoarea acestora este cu mult sub media pe țară. Avem nevoie de o alimentație decentă, care să ne susțină aportul de nutrienți necesar desfășurării activității profesionale.”
„Vreau să subliniez că negocierile reprezintă o prioritate, iar majorarea salarială trebuie să compenseze creșterea nemaiîntâlnită a prețurilor. Avem nevoie de o creștere echitabilă care să reflecte dificultățile economice!”