Salarii de peste 8.000, dar și de peste 12.000 de lei în România. Potrivit datelor furnizate de platforma Salary Explorer, sunt domenii de activitate în care zeci de angajați ajung să câștige aceste sume fabuloase.

Mai exact, sursa citată arată că în domeniul IT, salariul net încasat de un specialist în cybersecurity variază între 8.850 de lei şi 12.700 de lei net pe lună. Totodată, datele centralizate de platformă arată că 75% dintre acești angajați ajung să câștige lunar peste 8.400 de lei.

Din această sumă face parte salariul mediu lunar, locuința, transportul public, dar și multe alte beneficii, potrivit sursei citate.

Care sunt, de fapt, salariile din domeniul IT?

„O persoană care lucrează în domeniul securității IT în România câștigă, de obicei, în jur de 10.800 de lei pe lună. Salariile variază de la 8.550 de lei (cea mai mică medie) la 12.700 de lei (cea mai mare medie, salariul maxim real este mai mare).

Acesta este salariul mediu lunar, incluzând locuința, transportul și alte beneficii. Salariile variază drastic între diferite cariere în domeniul securității IT”, arată sursa citată.

În ceea ce privește posturile cel mai bine plătite, conform datelor centralizate de Salary Explorer, cei mai mulți bani câștigă un Chief Information Security Officer, iar cei mai puțini un  Information Security Engineer.

În domeniul IT, salariul mediu lunar este de 10.200 de lei, drept urmare, jumătate dintre angajații care lucrează în acest domeniu ajung să câștige mai puțin de 10.200 de lei, în timp ce cealaltă jumătate câștigă mai mult de 10.200 de lei.

Salariu de 10.700 de lei pentru acești angajați din România

Astfel, 25% dintre persoanele care lucrează în domeniul securității IT ajung să câștige mai puțin de 8.420 de lei, în timp ce restul de 75% ajung la salarii de peste 10.700 de lei.

Cel mai important factor îl reprezintă experiența de lucru. O persoană experimentată va câștiga un salariu mult mai mare față de una care nu are nici măcar un an de experiență.

Mai exact, sursa citată arată că cei care au o experiență situată între doi și cinci ani ajung să câștige în medie cu 32% mai mult decât cei fără experienţă și juniorii în toate industriile și disciplinele.

De cealaltă parte, profesioniștii, adică cei care au o experiență de peste cinci ani ajung să câștige în medie cu 36% mai mult decât cei cu cinci ani sau mai puțin de experiență profesională. De cealaltă parte, la o experiență de zece ani, salariul crește cu 21% și cu încă 14% pentru cei care au trecut de 15 ani, mai arată sursa citată.