Printre directorii executivi cu astfel de venituri se regăsește directorul Boeing, Jim McNerney, care a câștigat 13,8 milioane de dolari, în timp ce compania sa a plătit la buget 13 milioane de dolari și a cheltuit pe actiuni de lobby 20,8 milioane de dolari. Situația a fost aceeași la compania General Electric, al cărei șef a câștigat 15,2 milioane de dolari în 2010, în condițiile în care compania a plătit impozit de 3,3 miliarde de dolari și a investit 41,8 milioane de dolari în campanii de lobby.
Raportul mai arată că două treimi dintre companiile studiate au reușit să menţină un nivel redus al impozitelor prin utilizarea unor sucursale bancar din paradisuri fiscale, precum Bermuda, Singapore sau Luxemburg. Institutul arată că, de regulă, acționarii răspund favorabil atunci când companiile în care investesc folosesc astfel de metode pentru a menține un nivel redus al impozitarii, pentru că duce la maximizarea castigurilor. Unul dintre coautorii acestui raport, Chuck Collins, spune că este o greşeală ca profitabilitatea unei companii să depindă de priceperea contabililor mai mult decât de o producție bună.
Salariile unor directori americani, mai mari decât impozitele plătite de companiile lor
1 septembrie 2011, 01:17
Ultima modificare în 1 septembrie 2011, 04:17
Un sfert dintre cel mai bine plătiti directori executivi din Statele Unite au câștigat anul trecut mai mult decât au plătit companiile lor ca impozit pe venit, arată un raport al Institutului pentru Studii Politice din Washington, citat de Reuters. De asemenea, s-a constatat ca multe companii au cheltuit mai mulţi bani pe servicii de lobby decat au plătit statului.
Etichete: ceo,
impozit pe venit,
mari,
paradis fiscal,
salarii
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook