Salarii minime de 4.000 de lei în România! Marius Budăi a făcut anunțul. Cine sunt cei care vor primi banii

Sursă: Dreamstime

Salarii minime de 4.000 de lei în România! Ministru Muncii a fost prezent în cadrul unei emisiuni televizate, acolo unde a vorbit despre mai multe subiecte, precum și despre salariile celor din construcții. Șeful de la Muncă spune că aceștia vor avea parte de o majorare a salariului minim.

Salarii minime de 4.000 de lei în România! Marius Budăi a făcut anunțul. Este vestea momentului

Ministrul Muncii a fost prezent, marți seara, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu de la România TV, acolo unde a vorbit, printre altele, și despre salariile românilor din domeniul construcțiilor.

Ministrul Marius Budăi a declarat marți, 22 noiembrie, că românii care lucrează în acest domeniu vor beneficia de o majorare a salariului minim de la 3.000 de lei, cât este în prezent, la 4.000 de lei.

Anterior, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a precizat că acest sector, cel al construcțiilor, va fi încurajat în continuare. Din acest motiv, spunea liderul social-democrat pe rețelele de socializare, salariul minim în construcții va fi majorat la 4.000 de lei și se vor păstră, în continuare, scutirile de taxe existente și la acest moment.

Beneficiile pe care le au angajații din construcții

Angajații din construcții sunt singurii angajați din România care, anul acesta, au fost favorizați de creșterea salariului brut. În prezent, aceștia primesc un salariu brut de 3.000 de lei, iar cel net este de 2.362 de lei. Suma este cu 838 de lei mai ridicată decât minimul garantat pentru ceilalți angajați din România.

Acești angajați beneficiază, pe lângă un salariu minim mai mare, și de anumite reglementări speciale privitoare la taxele și impozitele datorate statului. Vorbim aici despre contribuția la asigurările sociale, care este de 21,25% în prezent. Aceeași contribuție, pentru restul angajaților este de 25%.

Mai este vorba și despre exceptarea de la plata contribuției la asigurările sociale de sănătatea, cea de 10%, pe care restul angajaților o plătesc.

Nu în ultimul rând, este vorba și despre exceptarea de la plata impozitului pe venit, în valoare de 10%, pe care restul angajaților o plătesc.

Amintim că au existat discuții cu privire la eliminarea acestor beneficii pentru lucrătorii din construcții, deoarece acestea ar afecta bugetul de stat, însă până acum nu a avut loc nicio discuție oficială în acest sens.

Chiar dacă este unul dintre cele mai ofertante domenii de muncă din România, având în vedere că salariul minim este garantat, angajatorii din acest sector spun că este greu să găsească personal calificat. Din acest motiv, ei încearcă să ofere salarii cât mai atractive.