Salariile care se plătesc într-un service auto. Ce specializări primesc cei mai mulți bani

service auto mecanic

SURSA FOTO: Dreamstime

Salariile care se plătesc într-un service auto din România variază în funcție de specializare și experiență. Ce specializări primesc cei mai mulți bani pe lună?

Salariile care se plătesc într-un service auto din România

Dacă te angajezi la un service auto în România, salariile variază în funcție de specializarea și experiența ta. Conform datelor furnizate de reprezentanții unei platforme de recrutare online, iată ce salarii medii lunare poți aștepta pentru diverse meserii în acest domeniu:

  • Electrician auto: 4.500 de lei
  • Tinichigiu: 4.300 de lei
  • Vopsitor auto: 4.000 de lei
  • Mecanic auto: 3.800 de lei
  • Tehnician de diagnoză: 3.500 de lei

Roxana Drăghici, șefa de vânzări la eJobs România, explică faptul că salariile oferite de service-urile auto variază în funcție de experiența și specializarea candidaților, precum și de complexitatea reparațiilor. Veniturile pot fi mai mari pentru cei care lucrează în service-uri cu renume sau pentru cei care dețin certificări suplimentare.

Pentru anumite meserii, precum cea de electrician, instalator sau mecanic auto, se observă tot mai frecvent că acești specialiști decid să lucreze pe cont propriu. În astfel de situații, veniturile lor pot crește semnificativ, în funcție de numărul de lucrări preluate.

SURSA FOTO: Pexels

Cerere crescută pentru angajați fără experiență pe timpul verii

Pe timpul verii, există o cerere crescută pentru angajați fără experiență în mai multe domenii. Printre acestea se numără retailul, industria alimentară, serviciile, call center/BPO, turismul, transportul/logistica și producția. Fiecare dintre aceste sectoare a postat peste 1.500 de joburi de la începutul lunii mai.

83,3% din totul joburilor adresate celor fără experiență sunt pentru România, 11,4% pentru străinătate și 5,3% remote.

În cazul joburilor sezoniere, procentul ofertelor din străinătate și al celor remote crește. Astfel, 13,2% din locurile de muncă sezoniere sunt pentru străinătate, iar 15,2% sunt remote.

Țările cu cele mai multe oferte pentru cei fără experiență includ Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Irlanda, Spania și Italia. Domeniile cu cea mai mare nevoie de candidați sunt transport/logistică, retail, medicină, servicii, producție, industria alimentară și turism.

Candidații sub 18 ani au înregistrat aproape 22.000 de aplicări în ultima lună și jumătate. Cei cu vârsta între 18 și 24 de ani au avut un număr masiv de aplicări, menținându-se pe a doua poziție în clasament cu 340.000 de aplicări.