Conform unui studiu al firmei globale de consultanta in management Hay Group, cresterile salariale prevazute pentru inceputul anului 2008 sunt in medie de 15,04%.

Astfel pentru pozitiile de Top Management si Management previziunile din februarie sunt de 15,1% respectiv 15,7% iar pentru specialisti cresterile vor fi de 14,5%. Pentru personalul administrativ se estimeaza o crestere de 14,4% iar pentru muncitori de 15,5%.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca 69% dintre companii au raportat faptul ca intampina dificultati pentru a recruta anumite tipuri de joburi.

„Companiile din Romania continua sa se lupte in special cu lipsa de specialisti calificati, ingineri, si manageri experimentati, cunoscatori de limbi straine si cu solide abilitati manageriale; posturile de vanzari si marketing, posturi din sectorul IT cu un grad ridicat de specilizare precum si pozitii de muncitori calificati“ comenteaza reprezentantii Hay Group.

In medie, aproape 80% din companiile ce participa la Studiul Anual Compensatii si Beneficii realizat de compania Hay Group declara faptul ca realizeaza ajustari salariale anuale, de cele mai multe ori in lunile ianuarie, martie si aprilie.

Mai mult de jumatate dintre companiile care au participat la studiu au enumerat retentia, selectia si recrutarea, training/dezvoltarea angajatului, sistemul de motivare si managementul performantei ca fiind printre preocuparile  si provocarile majore din acest an.

Data: 26 februarie 2008

Sursa: Hay Group