Guvernul a decis ca în spirit de solidaritate cu populaţia afectată de criza economică, directorii companiilor de stat să primească o indemnizaţie de numai 4.800 lei pe lună.

O Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, adoptată în şedinţa de miercuri, stabileşte ca salariile directorilor companiilor de stat să fie plafonate pe tot parcursul acestui an la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat.

„Aceste persoane din fruntea companiilor de stat trebuie să facă front comun şi să fie solidare cu efortul populaţiei. Chiar dacă s-ar justifica uneori, la societăţile unde este perfomanţă, un salariu mai mare, din solidaritate menţinem salariul la nivel de secretar de stat pentru directorii companiilor naţionale”, a spus premierul Emil Boc în cadrul şedinţei de Guvern.

În acest fel, salariul lunar al unui director de companie de stat este în acest an de 4.800 lei net (6.691 lei brut).

Plafonarea salariilor este, deja, prevăzută în bugetele de venituri şi cheltuieli ale comaniilor care urmează să fie aprobate de Guvern, a precizat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Reprezentanţii statului în CA vor lua 1% din indemnizaţia directorului

În cazul companiilor aflate în subordinea Consiliilor Judeţene, indemnizaţia directorilor va fi plafonată la nivelul salariului vicepreşedintelui CJ, respective a viceprimarului Capitalei.
Directorii companiilor aflate în subordinea Consiliilor Locale vor avea în acest an un salariu egal cu cel al unui viceprimar, a mai spus Vlădescu.

În plus, reprezentanţii statului in Consiliile de administraţie ale societăţilor cu capital parţial sau majoritar de stat vor avea, pe parcursul întregului an, o indemnizaţie egală cu 1% din indemnizaţia directorilor sau preşedinţilor CA.