Guvernul vrea să mărească salariile militarilor. Majorarea ar urma să fie inclusă în noua lege a salarizării. Despre acest subiect s-au aflat mai multe detalii chiar din interiorul Guvernului.
Guvernul vrea să mărească salariile militarilor. Noua lege a salarizării, care ar trebui să fie gata până la începutul verii, va cuprinde această majorare de salarii pentru domeniul militar, adică pentru cei din armată.
Premierul Nicolae Ciucă spunea că, în momentul de față, speranța de viață pentru militari este de 60-65 de ani, așa că trebuie o resursă umană bine calificată și bine plătită încă de la început.
„Nu pot să-i dau un sistem Patriot pe mână și să-l plătesc cu salariul minim!” spun surse din Executiv.
Salariu minim mai mare pentru cei din domeniul armatei
Astfel, în legea salarizării, o lege la care se lucrează în momentul de față la Ministerul Muncii, vor fi prevăzute majorări de salarii și un salariu minim mai mare pentru cei din domeniul armatei.
Rămâne de văzut care va fi salariul minim pentru acest domeniu, cu cât vor fi plătiți militarii, pentru că, în momentul de față, aceștia au la încadrare salariul minim pe economie.
Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a susținut, anul trecut, că există șanse ca salariile militarilor să crească în 2023. El a menționat că majorarea veniturilor este o preocupare a instituției pe care o conduce și că se va zbate pentru acest lucru.
Ministrul Apărării a promis să se zbată pentru bani mai mulți
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a spus atunci că „există șanse ca salariile militarilor să crească în 2023.
„Orice om își dorește să aibă un salariu care să îi permită să obțină pentru copilul lui o școală mai bună, pentru familia lui un nivel de viață mai bun. Nu este un lucru nelegitim sau condamnabil. Preocuparea despre care vorbiți (…) este normală”, a spus ministrul.
El a menționat că, de când este la minister, a primit mai multe mesaje privind nivelul mic al salariilor.
„Soldații îmi spun ceea ce spun oamenii și în alte domenii, dar cu o mai mare supărare, pentru că sunt foarte mulți care și-au dedicat viața unei meserii. Sunt oameni care își ridică această problemă (că își vor pierde pensia specială – n.red.), sunt oameni care discută și despre solde, și despre nivelul de salarizare, oameni care consideră în raport cu importanța muncii și dedicația pe care o au pentru această muncă și anumite sacrificii pe care le-au făcut pentru această muncă au salarii suficiente din punct de vedere al aspirațiilor lor”, a comentat Tîlvăr.