Jerry Yang, co-fondatorul Yahoo, a primit pentru ultimul său an ca CEO al companiei un salariu de 1 dolar, după ce i-a fost anulat pachetul de plăţi compensatorii.

Yang a avut în ultimii câţiva ani un salariu anual simbolic de doar 1 dolar, acesta putând obţine venituri de milioane de euro din exercitarea de opţiuni asupra pachetului de acţiuni pe care îl deţine în cadrul Yahoo.

Însă anul 2008 a adus o depreciere a cotaţiei titlurilor Yahoo cu aproape 50 de procente, lucru care a tăiat 600 de milioane de dolari din valoarea prticipaţiei de 3,9% a lui Yang.

Astfel, Yahoo i-a plătit în 2008 lui Yang doar salariul de bază de 1 dolari, considerându-l pe fostul CEO pricipalul vinovat pentru eşuarea negocierilor cu Microsoft.

În acelaşi timp însă, Carol Bartz, noul CEO al Yahoo, are un salariu de pronire de un milion de dolari şi va mai primi încă 10 milioane de dolari cash şi acţiuni, anul acesta. Bartz mai are şi alte cinci milioane de opţiuni pe acţiuni.

Jerry Yang nu este singurul om din conducerea companiilor din Silicon Valley care a fost plătit în 2008 cu doar 1 dolar. Steve Jobs, CEO-ul Apple, şi Larry Page şî Sergey Brin, co-fondatorii Google, au avut anul trecut un salariu similar.

SURSA: San Francisco Chronicle