Bonele, la mare căutare
Salarii mari pentru bone. Acest loc de muncă oferă 12 mii de lei/lună, respectiv 2.400 de euro, fără a fi nevoie de studii superioare! Chiar și așa, trebuie îndeplinite mai multe condiții pentru a te califica.
Mai precis, femeile din România pot câștiga suma respectivă, dacă se angajează drept bone. Totuși, trebuie luate în considerare mai multe condiții. De exemplu, nu este deloc ușor să ai grijă de un copil.
Mai mult, programul impus de tutore sau de părinte poate fi unul ceva mai strict. În acest context, lucrurile pot fi complicate.
Platformele unde pot fi încărcate CV-uri arată că poziția de bonă pare a avea un salariu impresionant. Suma pornește de la 8.000 de lei/lună și poate ajunge la 12.000 de lei/lună.
Trebuie îndeplinite mai multe condiții pentru a fi bonă
În primul rând, este nevoie de o experiență de cel puțin 2 ani în îngrijirea nou-născuților. Simultan, viitoarea bonă trebuie să cunoască bine limba engleză.
Aceasta este cerința obligatorie pentru cele care vor să lucreze pe un astfel de post, conform anunțurilor de angajare.
Un alt factor important este reprezentat de diplome și certificări sau cursurile realizate în domeniu.
Viitoarea bonă trebuie să demonstreze că are într-adevăr experiență în ceea ce privește îngrijirea unui nou-născut.
O altă condiție este că bona trebuie să fie disponibilă să călătorească, inclusiv în străinătate. Anunțurile prezintă ca destinații Dubai, Italia și chiar Marea Britanie.
Totodată, programul este unul full-time și poate varia de la 8 la 10 ore. Este nevoie și de anumite caracteristici personale. De exemplu, angajata ideală trebuie să fie blândă și atentă.
Cererea de bone este într-o continuă creștere
Anul trecut, Iuliana Hodoș, proprietara unei companii de recrutare de bone și menajere la nivel de țară, a oferit informații utile pentru persoanele care vor să lucreze în acest domeniu.
Aceasta e explicat că aproximativ 80% la sută din persoanele care o contactează sunt românce din diaspora. Acestea vor să se întoarcă mai aproape de familie.
„Sunt beneficiari cu bani, oameni de afaceri care au birouri prin țară și care pleacă des de acasă, care vor o înlocuitoare a mamei și a tatălui, caută mai mult pe cineva care să fie ca un membru al familiei.
Aproximativ 80% la sută din cele care mă sună sunt românce din diaspora, care vor să se întoarcă mai aproape de familie. M-au sunat din Spania, Italia, Belgia, dar și femei din Ucraina. Salariile pe care le oferă beneficiarii români sunt apropiate de cele oferite în țările în care lucrează ele. Ca bonă internă, ai cazare, cameră separată, mâncare și aceleași condiții pe care le are familia în casă, ce mănâncă familia mănâncă și bona. Bonele externe se duc la beneficiar ca la birou, după programul stabilit cu acesta”, a declarat Iuliana Hodoș pentru Gândul.