Potrivit experților în resurse umane, cele mai căutate formări și certificări sunt cele tehnice, cu recunoaștere internațională de tipul CISCO sau Microsoft pentru cei din domeniul IT.
Companiile internaționale apreciază prezența acestor certificări în CV, pentru că își pot integra mult mai rapid noii angajați și nu mai au nevoie să facă investiții suplimentare pentru a se asigura ca angajații au un nivel unitar de pregătire.
De exemplu, condițiile pentru participarea la cursurile de certificare CISCO sunt cunoștințele medii de limba engleza și vârsta minima este de 16 ani. Acestea costă între 500 și 800 de lei, în funcție de nivel și specializare și durează în jur de 10 săptămâni.
Cursurile de design și grafică costă între 400 și 900 de lei, în funcție de durată și nivel de pregătire și cuprind lecții de lucru în programe precum Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw și In Design. La acest moment, majoritatea companiilor cer designerilor care candidează să aibă un portofoliu și cursuri în domeniu, fără a menționa necesitatea studiilor.
În același timp, există foarte multe anunțuri pentru administratori de sistem Linux, unde se cere fie diplomă de absolvire a unei specializări tehnice, fie echivalentul acestor ani în experiență de lucru.
Chiar și la pozițiile de entry level, în unele cazuri, este suficientă o specializare în domeniu, care dovedește cunoștințele candidatului, iar marile companii oferă de cele mai multe ori salarii de peste 800 de euro și pentru aceste poziții.
Salariu de 2.000 de euro fără BAC. Cum este posibil?
11 iulie 2012, 10:10
Ultima modificare în 11 iulie 2012, 13:10
Unele dintre cele mai mari salarii din România se dau în sectorul IT, în care profesionalizarea se poate face prin mai multe moduri. Unul dintre ele este reprezentat de cursurile de certificare, pentru care nu este nevoie de o formă anume de învățământ absolvită.
Etichete: bacalaureat 2012,
informatica,
promovare,
salariu
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Primele urmări ale dezastrului de la BAC: unele licee ar putea fi desfiinţate
- BACALAUREAT 2012. Topul judeţelor după promovabilitate
- Promovabilitate de 38,97% la Bacalaureat în Capitală. Ce spune ministrul Educației
- BACALAUREAT 2012, ultima probă scrisă. De ce am putea avea promovabilitate mică şi în acest an
- Cât te costă să-ți înregistrezi marca și invesția. România vs restul regiunii
- PRECAUŢI: angajaţii verifică situaţia financiară a firmelor pe internet înainte de a aplica la un job
- Studiile la liceele străine, un lux pentru elevii români
- PREMIERĂ: Avem o universitate în TOP 200 mondial
- Societatea antreprenorială începe să se dezvolte în România: un proiect de pregătire a “noilor antreprenori” în domeniul resurselor umane
- ANFOM: 10.828 locuri de muncă vacante până pe 5 iulie 2012