Steve Jobs, directorul executiv al companiei Apple a incasat in 2007 un salariu colosal de…1$. Bine, gestul este simbolic si continua o traditie lansata de Jobs in 1997, care pleaca acasa, oficial, cu 1$ salariu pentru un an intreg de munca.

Nu va ganditi ca Steve Jobs ar fi vreun sarac. Cel putin pe hartie, profitul personal, obtinut din actiunile companiei ar fi de 14,6 milioane de dolari in 2007. Apple nu o duce totusi chiar asa de bine, intrucat investitorii s-au speriat de recesiunea din SUA, fapt ce a taiat 14% din valoarea actiunilor la anuntul unor estimari nu tocmai optimiste pentru cel de-al dolea trimestru fiscal.

Tradus in bani, participatia lui Steve Jobs a pierdut 125 de milioane de dolari, ajungand la o suma totusi „onorabila”, de 730 de milioane.

Steve Jobs nu este un zgarcit, insa se poate considera un businessman foarte atent cu cheltuielile sale. Dupa ce si-a permis un „moft” de 90 de milioane de dolari in 1999, un avion privat Gulfstream V, Jobs a avut grija sa treaca toate cheltuielile in interes de serviciu intreprinse cu ajutorul avinoului in lista de decont platita de catre toti actionarii Apple. Numai in 2007, folosirea avionului de catre Steve Jobs a costat 770.000 de dolari.