În acest an, salariul minim de bază în Ungaria este de 98.000 de forinţi în timp ce salariul minim pentru pentru muncitorii calificaţi este de 114.000 de forinţi.
Angajatorii au declarat că majorarea salariilor cu indicele inflaţiei este o dorinţă realistă însă sindicatele ar fi dorit o majorare de 4,5-5%. Majorarea salariilor cu 3,57% depăşeşte rata preconizată a inflaţiei, de 2,4%.
Secretarul de stat pentru politica privind ocuparea forţei de muncă, Sandor Czomba, a apreciat că acest compromis va sprijini indicatorii economici ai Ungariei prin majorarea salariilor reale, păstrarea locurilor de muncă şi creşterea gradului de ocupare. Czomba a adăugat că guvernul de la Budapesta ar urma să ia o decizie cu privire la acest acord la următoarea reuniune a cabinetului.
Guvernul Orban a luat mai multe măsuri controversate printre care naţionalizarea fondurilor private de pensii sau taxare suplimentară a băncilor. Politica acestui executiv se bazează în principal pe protejarea cetăţenilor prin supraimopozitarea marilor companii. Multe voci au considerat chiar că Ungaria se va prăbuşi după ce a renunţat la un acord cu Fondul Monetar Internaţional. Deocamdată însă, ţarea vecină României reuşeşte să se împrumute de pe pieţele financiare şi să ţină aproape investitorii străini de care economia ţăprii este dependentă.