Salată boeuf, rețeta secretă a lui Florin Dumitrescu
Salată boeuf, rețeta secretă a lui Florin Dumitrescu! Nimic nu se compară cu mâncarea făcută în casă. De aceea, majoritatea oamenilor gătesc acasă de sărbători. În special, de sărbătorile de iarnă.
În fiecare an, salata boeuf este nelipsită de pe mesele festive, fie că vorbim de Crăciun, Revelion sau zilele de naștere.
INGREDIENTE
Pentru o porție de salată boeuf gustoasă, avem nevoie de patru ouă, 300g de pulpă de vită fiartă, 300 g de cartofi fierți, 150 g de morcovi fierți, 80 g de mazăre fiartă, 80 g de gogoșari murați, 80 g de castraveți murați, 400 ml de ulei de floarea-soarelui, o lingură de muștar și o lămâie.
MOD DE PREPARARE
Preparăm maioneza, apoi o lăsăm în frigider la răcit.
Punem carnea de vită la fiert. După ce s-a fiert, o scoatem din apa fierbinte și o lăsăm la răcit. Punem cartofii, morcovii și mazărea la fiert. După ce s-au fiert, le punem într-un vas uscat și le lăsăm să se răcească.
După ce s-au răcit, tăiem carnea de vită și legumele fierte în cubulețe de dimensiuni egale. Tăiem murăturile în cubulețe de dimensiuni egale. Amestecăm carnea de vită, legumele fierte și murăturile într-un bol.
Secretul unei salate boeuf cu un gust senzațional
Potrivit lui Florin Dumitrescu, pentru o salată boeuf cu un gust senzațional, fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza. Mai întâi, trebuie să amestecăm murăturile cu maioneza pentru a obține un gust acrișor.
În plus, toate ingredientele pentru salata boeuf trebuie să fie reci, atunci când le amestecăm cu maioneza. Altfel, compoziția noastră se va înmuia și se va strica repede.
Cum se face maioneză din două ouă?
Pentru a face maioneză din două ouă, vom avea nevoie de următoarele ingrediente: două ouă la temperatura camerei, o lingură de muștar, o linguriță de sare, o lingură de zeamă de lămâie, două căni de ulei de floarea-soarelui.
Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical, adaugăm ouăle, muștarul, sarea și zeama de lămâie. Mixăm totul la viteză redusă, până când obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm uleiul în fir subțire în timp ce mixăm. Adăugăm uleiul încet. Continuăm așa până când obținem o consistență cremoasă.