Salata de iaurt cu murături rămâne preferată pe timpul verii, fie când ieșim la iarbă verde, fie într-o seară răcoroasă, când ne adunăm cu prietenii să vizionăm un film pe platforma de streaming. O astfel de salată provoacă „dependență” de murături și poate fi o gustare perfectă, foarte ușor de preparat!

Acest sos sau salată, cum doriți să-i spuneți, are doar câteva ingrediente și, cel mai important, este gata în câteva minute. Aroma sa cremoasă și ușor înțepătoare o transformă într-un deliciu culinar, care poate fi servit alături de o friptură, de cartofi prăjiți, pe o felie de pâine sau lângă o porție de legume la grătar, potrivit Bonappetit.

Ingredientul principal este, desigur, castravetele murat. Urmează să alegeți baza, care poate fi smântână, cremă de brânză sau iaurt grecesc cu lapte integral (sau alte alternative fără lactate). Toate acestea au densitatea necesară pentru a rezista murăturilor, fără a transforma salata în ceva prea apos. Dacă vreți să adaugați maioneză în oricare dintre variantele de mai sus, poate fi o idee bună.

Castraveții cornichon, ideali pentru acest preparat

Ideali pentru acest tip de preparat sunt castraveții murați cornichon care sunt foarte crocanți și bine acidulați. Puteți folosi și alte murături, eventual conopidă murată.

Tăiați castraveții în bucăți de mărimea unui bob de mazăre, eventual mai mari dacă preferați așa, și amestecați-i în în baza pe care ați ales-o. De preferat să puneți o cană de murături tocate la un castron cu iaurt sau cremă de brânză.

Ce puteți adăuga

Puteți adăuga puțină mentă sau puteți spori aroma de condimentat sub forma ardeilor jalapeño. La fel de bine se poate da mai multă savoare preparatului adăugând puțină boia, piper și, eventual, usturoi.

O combinație de mărar proaspăt și arpagic sau o mână de pătrunjel tocat vor da o aromă și mai plăcută.

Conțin zero calorii

Murăturile sunt considerate ceea ce mulți numesc „alimente cu calorii negative”. Dar, pentru că sunt bogate în sodiu, s-ar putea să aveți probleme cu retenția de apă dacă dați iama în ele.

Începând cu tratarea mahmurelii și până la proprietăți care ajută la combaterea unor boli, aceste garnituri tradiționale pentru diferite preparate vin cu o serie de avantaje pentru sănătate. Murăturile conțin cantități mari de vitamine, minerale și antioxidanți.

De asemenea, murăturile contribuie la controlul diabetului, îmbunătățesc digestia și protejează ficatul. Medicii le recomandă tot mai mult în ultima vreme ca probiotice veritabile.