Salată de castraveți murați și ceapă. Rețeta delicioasă care vă va cuceri pe toți

Deși ar putea părea un produs care se mănâncă în anotimpul rece, această rețetă merge de minune vara. Nu e nevoie decât de câteva ingrediente. Unii au anumit acest amestec ”salată de castraveți murați și ceapă” sau pur și simplu ”murături rapide”.

Poate fi folosită ca garnitură la o friptură și cartofi prăjiți sau alături de sandvișuri. Combinația ingredientelor și faptul că se prepară rapid a transformat-o într-un produs preferat de mulți, mai ales în zilelele toride de vară. Odată pregătită, nu trebuie decât să o scoatem din frigider!

Proporțiile sunt o chestiune de gust. Folosim ceea ce avem și combinăm cantitățile până obținem gustul dorit, potrivit Southernliving.

Avem nevoie de castraveți proaspeți și ceapă, oțet, apă, zahăr, sare și piper.

Mulți preferă castraveții mici, fără semințe, dar orice tip de castraveți proaspeți pot fi folosiți. Dacă semințele castraveților sunt prea mari, tăiați-i în jumătate și scoateți semințele cu o linguriță. De asemenea, dacă aveți impresia că au coaja prea tare sau amară, eliminați-o.

Putem folosi ceapă verde de primăvară, ceapa roșie sau galbenă

Putem folosi ceapă verde, de primăvară, ceapa roșie sau ceapă galbenă, pe care o tăiem în fâșii sau rondele, desigur în funcție ceapa aleasă.

Oțetul ar trebui să fie de mere. Zahăr, sare și piper se pun, de obicei, după gust. Dacă vreți, puteți adăuga usturoi. Cât despre borcan, acesta poate avea dimensiunea pe care o considerați mai bună.

Iată care sunt ingredentele pentru această rețetă simplă:

– 3 căni de castraveți proaspeți, tăiați subțiri (curățați dacă este necesar)

½ – o cană de ceapă, tăiată subțire

– un cățel de usturoi, tocat mărunt (opțional)

– o  cană de oțet de mere

– o cană  de apă

– 2 linguri de zahăr

– 2 lingurițe sare

– o linguriță de piper negru măcinat

Cum se prepară

Puneți castraveții și ceapa într-un borcan, de 1 litru, pe care l-ați spălat bine înainte. Adăugați, după gust, usturoiul. Amestecați într-un bol oțetul, apa, zahărul, sarea și piperul, până când zahărul și sarea se dizolvă. Turnați această compoziție în borcan, asigurându-vă că legumele sunt acoperite. La final, puneți capacul și băgați borcanul la frigider. Legumele se țin la rece aproximativ o săptămână.