Cum puteți folosi conservele de ton?

Cu amestecul său de paste fragede, ton aromat și legume crocante, amestecate într-un sos cremos, această salată este un adevărat răsfăț culinar.

Există opțiuni infinite de conserve de pește, din care puteți alege, având fiecare arome și texturi distincte. În plus, modurile în care le puteți folosi pentru a vă îmbogăți masa sunt nesfârșite.

Această salată de paste cu ton se face din ingrediente accesibile pe care probabil le aveți deja în cămară, potrivit Lavadenmaacarons.

Este o modalitate grozavă de a face o masă delicioasă fără a dezechilibra bugetul familiei.

Ingrediente pentru salată de paste cu ton

  • Paste: ingredientul principal al acestei rețete, pastele oferă o bază consistentă. Folosiți fusilli.
  • Ton: Tonul conservat este o sursă convenabilă și accesibilă de proteine. Asigurați-vă că îl scurgeți înainte de a-l adăuga în salată.
  • Mazăre congelată: Asigurați-vă că o gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj înainte de a o adăuga în salată.
  • Ardeiul gras roșu: ardeiul gras roșu tăiat cubulețe adaugă o textură crocantă și o aromă dulce și răcoritoare salatei
  • Iaurt grecesc simplu: Acesta este ingredientul secret care dă sosului salatei o aromă cremoasă și acidulată
  • Maioneză:  ajută la rotunjirea aromei dressing-ului și îi conferă o textură cremoasă
  • Praf de usturoi. Adaugă o aromă savuroasă sosului
  • Muștar de Dijon: Un pic de muștar de Dijon adaugă o notă acidulată, ușor picant, dressing-ului.
  • Oțet de mere
Salată de paste cu ton
Salată de paste cu ton/SURSA FOTO: Dreamstime

Modul de preparare

  • Gătiti pastele: Alegeți pastele preferate și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În ultimele 5 minute de gătit, adaugați mazărea pentru a se găti împreună cu pastele.
  • Combinați pastele și legumele: Scurgeți pastele și mazărea și transferați-le într-un castron mare de salată. Adăugați tonul scurs, ardeiul gras tăiat cubulețe și ceapa roșie în bol și amestecați pentru a se combina.

Prepararea sosului pentru salata de paste cu ton

  • Preparați dressingul: Într-un castron separat, combinați iaurtul grecesc, pudra de usturoi, maioneza, muștarul de Dijon, oțetul de mere și un praf de sare și piper negru.
  • Combinați totul: turnați dressingul peste paste și amestecați totul până când sunt bine acoperite.

Salata de paste cu ton este gata de servire!

Transformați tonul la conservă într-un sos gourmet

Cand vrei să faci un sos de vară, tonul nu este primul ingredient care vine în minte. Dar există un sos care cere tonul ca ingredient principal: tonnato.

Acest sos italian poate fi folosit pe aproape orice, de la carne de vițel, la paste. Nu e nevoie de multe ingrediente în afară de tonul în sine.

Dacă intenționați să faceți acest sos e nevoie de ouă, ton, lămâie, ulei și muștar de Dijon. Când toate aceste ingrediente se îmbină, va ieși un sos cremos.

Muștar Dijon și legume pentru o salată simplă de ton

Dacă ești dezamăgit de salata banală de ton, este timpul să începi să o faci diferit, folosind mai multe legume. Adăugarea unor legume precum morcov ras, ardei gras tocat și castravete va face salata de ton mai consistentă și mai aromată.

Nu uitați să adăugați pătrunjel proaspăt, muștar Dijon și sucul de lămâie.

Salată de paste cu ton
Salată de paste cu ton/SURSA FOTO: Dreamstime

Transformă o cutie obișnuită cu ton într-o plăcintă cu ton

Dacă ați mâncat plăcintă cu pui, ați înțeles ideea. Diferența aici este că veți folosi ton, în loc de pui. Totul e gata în doar 30 de minute, ceea ce face ca această masă să fie ideală când prepari rapid cina.

Poate că nu v-a trecut prin cap să transformați tonul din conservă în chifteluțe. Această rețetă de chifteluțe de ton cu mărar și sos de cremă de castraveți este un deliciu. Pentru că tonul prăjit este puțin greu, adăugarea cremei de castraveți îi va schimba complet gustul.

Paste cu ton la conservă, altfel decât știați

Încercați această rețetă de paste simplă, dar hrănitoare, care are deja zeci de vizualizări pe TikTok. Începeți prin a pregăti un pesto de măsline amestecând măsline fără sâmburi, roșii uscate, busuioc, usturoi și ulei de măsline.

Căliți câțiva căței de usturoi într-o tigaie și apoi adăugați acest pesto de măsline împreună cu o cutie de ton scurs. Adăugați roșii cherry tăiate în jumătate și paste fusilli pe care le-ați fiert înainte.