Salată de roşii cu castraveţi. De ce nu este bine să le combinăm

roșii țuguiate

SURSA FOTO: Dreamstime

Salata de roșii cu castraveți, o combinație nelipsită de pe mesele românilor, nu ar fi recomandată de anumiți medici. În ciuda popularii sale mai ales pe timp de vară, unii susțin că nu este bună pentru organism.

Anumiți medici nu recomandă salata de roşii cu castraveţi. Potrivit explicațiilor, această combinație nelipsită de pe mesele românilor ne poate afecta organismul.

Salata de roșii cu castraveți nu ar fi recomandată de anumiți medici

Cele două legume nu ar forma o combinaţie bună deoarece au un timp diferit de digestie. Roşia va trece mai uşor prin intestine doar după ce castravetele va fi digerat.

Acest lucru duce la fermentarea alimentelor în stomac. În cazul în care mănânci salată de roşii cu castraveţi te-ai putea confrunta cu balonare, gaze, dureri de stomac şi dureri intestinale.

SURSA FOTO: Dreamstime

Rețeta cremoasă de salată de castraveți

Rețeta cremoasă de salată de castraveți. Această rețetă este foarte simplă și răcoritoare, completând carnea de vită, pui, porc și fructele de mare. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, ci doar de castraveți, sare, ceapă, oțet și smântână. Stropiți castraveții tăiați felii cu sare și lăsați-i să stea aproximativ cinci minute pentru a elimina excesul de umiditate. Apoi se adaugă ceapa tăiată solzișori, oțetul și smântâna.

Un castravete conține 95% apă și are doar 16 calorii. Iată cum puteți adăuga acest ingredient sănătos în alimentație.

  • Timp de pregătire: 10 minute
  • Timp de gătire: 0 minute
  • Timp total: 10 minute
  • Porții: 6

Ingrediente:

  • 2 castraveți, feliați subțiri (dacă doriți, puteți curăța castraveții)
  • 1 linguriță sare
  • 1 ceapă (albă, roșie sau galbenă), feliată
  • 2 linguri de oțet
  • smântână (2 linguri)

Pentru a condimenta, adăugați fulgi de ardei roșu zdrobiți sau piper cayenne. Tăiați castraveții pe o placă de tăiat cu un cuțit ascuțit sau dați-i pe răzătoare.

Păstrați salata de castraveți într-un recipient ermetic la frigider până la trei zile.

Modul de preparare este următorul:

  • Puneți feliile de castraveți într-un castron. Asezonați-le cu sare. Lăsați-le să stea aproximativ 5 minute și apoi tamponați cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta umezeala.
  • Adăugați ceapa și oțetul. Adăugați smântâna până când obțineți cremozitatea dorită. Asezonați cu piper, dacă doriți și alte condimente. Apoi se dă la rece până când este gata de servire.

Valori nutriționale pe porție:

  • Calorii: 59
  • Grăsimi totale: 3,1 g
  • Grăsimi saturate: 1,9 g
  • Colesterol: 6 mg
  • Sodiu: 593 mg
  • Carbohidrați totali: 5,2 g
  • Fibre alimentare: 0,8 g
  • Zaharuri totale: 2,1 g
  • Proteine: 1,1 g
  • Vitamina D: 0 mcg
  • Calciu: 34 mg
  • Fier: 0 mg
  • Potasiu: 167 mg