Nu toată salata verde este sănătate curată. Leguma cumpărată din marile magazine este toxică, arată un studiu al cercetătorilor americani.
Salata verde din hipermarketuri nu e chiar izvor de sănătate
Desemnată ca una dintre legumele considerate cele mai sănătoase, salata verde a câștigat o reputație deosebită în ultimii ani datorită contribuțiilor sale importante la detoxifierea organismului. Ea a fost apreciată și consumată cu încredere pentru proprietățile sale nutritive.
Cu toate acestea, o descoperire recentă contrazice ideea că salata verde ar fi printre cele mai sănătoase alimente. Deși este o legumă frecvent consumată, mai ales în această perioadă, și pe care nutriționiștii ne încurajează să o includem în meniul zilnic datorită beneficiilor aduse sănătății, cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au plasat-o recent printre cele mai periculoase legume pentru sănătate.
Conform rezultatelor unui studiu privind impactul condițiilor de mediu asupra alimentelor, s-a constatat că salata verde este printre cele mai dăunătoare dintre toate alimentele, fiind de trei ori mai poluantă pentru organism din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră.
„Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și coautor al acestui studiu.