Dosarul fermei de porci Salcia a fost clasat, a declarat Maria Vasii, avocata lui Ilie Dragne, administratorul fermei, la postul de televiziune Antena 3. "Decizia a fost luată, după ce s-a ajuns la concluzia că fapta nu există", a adăugat aceasta.
”S-a constat că nu există faptă penală. „Nu pot decât să salut curajul și onoarea dlui procuror, care nu a fost antrenat în acele intenții de manipulare în acest dosar. Așadar, soluția este de clasare în ceea ce privește pe dl Dragne Ilie. S-a constatat că nu există faptă penală”, a spus Maria Vasii, avocatul lui Ilie Dragne, administratorul firmei, potrivit romanialibera.ro.
60 de persoane au fost audiate în dosarul Fermei de porci Salcia, iar nouă dintre ele, printre care şi administratorul societăţii, au fost reţinute. Ulterior, procurorii nu au cerut arestarea pentru nicio persoană. Acuzaţiile din dosar sunt de evaziune fiscală, iar prejudiciul estimat este de 9 milioane de euro.
Numele lui Ilie Liviu Dragne apare în mai multe afaceri în care sunt implicați șeful PSD și fiul lui. De exemplu, au fost transferate către el toate părțile sociale din S&P Investement Management. O vilă cu 11 camere și vedere spre pârtia de schi din Bușteni, amplasată pe un teren de 2.000 metri pătrați, este deținută, din 2011, de firma Interfrigo Logistics SRL, firmă de transport care ar fi primit contracte de 5 milioane de euro de la CJ Teleorman, în timp ce instituția era condusă de Liviu Dragnea. În acționariatul societății figurează și S&P Investment Management SRL, firmă care a fost deținută în proporție de 90% de fiul șefului PSD, Valentin Ștefan Dragnea.
UPDATE: Dragne, trimis în judecată
Ilie Dragne, administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea, a scăpat de acuzaţia principală de complicitate la evaziune fiscală, dar a fost trimis în judecată „pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor”, transmite Mediafax.
Dragne este judecat pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Acuzaţia de complicitate la evaziune a fost clasată.
Alături de Ilie Dragne au fost trimişi în judecată Ştefan Anton Moroşanu, Dumitru Mişu, Aurelian Voicu şi o altă persoană.
În dosar sunt investigate infracţiuni de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În luna august, procurorii au făcut 80 de percheziţii, anunşând că 12 firme sunt implicate. Ilie Dragne era acuzat de complicitate la evaziune fiscală, acuzaţia fiind clasată. Acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.