Compania austriaca Salesianer Miettex a inaugurat prima spalatorie industriala din Romania printr-o investitie de 9,5 milioane de euro, informeaza un comunicat remis redactiei. Situata in Bucuresti, fabrica ofera servicii de spalatorie si de inchiriere textile pentru companiile din sistemului sanitar, industriei, comertului, sistemului hotelier si restaurantelor. 

Salesianer Miettex a investit 1,5 milioane de euro in terenul din sectorul 6, aproximativ 4,5 milioane de euro in constructie si alte 3,5 milioane in instalatiile tehnice, masini de spalat, diferite dotari pentru companie, taxe si planuri constructie. Din aceste valori, o suma cumulata de aproximativ 1 milion de euro a fost investita pentru protectia mediului. Instalatiile tehnice au fost cumparate de la companii austriece, germane si italiene. Fabrica Salesianer Miettex din Romania are o suprafata utila de 6500 mp, o capacitate de prelucrare a textilelor de 2 t/zi in prima faza si 35 de angajati. 

Serviciul de inchiriere textile cuprinde pe langa procurarea, spalarea igienica a tuturor categoriilor de textile si depozitarea, intretinerea, schimbarea in caz de uzura, preluarea si livrarea lor conform termenilor contractuali prestabiliti. Textilele oferite de Salesianer Miettex acopera o gama variata de la prosoape, halate de baie, lenjerie de pat, fete de masa pana la uniforme.

 

Sursa: Capital 26 Iunie 2007