Cei trei mari constructori auto din Detroit, General Motors (GM), Ford si Chrysler au decis sa nu participe la edicia din acest an a Salonului Auto de la Tokyo, pentru a reduce costurile.

„In acest moment, participarea la Salonul din Tokyo nu este o prioritate. Tinand cont de optinule pe care le avem in acea regiune si pe acea piata, nu vom aloca resurse pentru Salonul de la Tokyo”, a declarat Jennifer Flake, purtatoarea de cuvant a Ford Motor Co.

Pe de alta parte, pentru a participa la Salonul de la Tokyo, care are loc din doi in doi ani, General Motors a cheltuit doua milioan ede dolari in 2007. „Acestia sunt bani care ar fi mai bine cheltuiti in alta parte”, a explicat Rick Brown, presedintele GM Asia Pacific.

De asemenea, Chrysler a luat aceeasi decizie in privinta Salonului Auto din Tokyo.

Mai mult, Asociatia Producatorilor de Automobile din Japonia dezbate posibilitatea anularii editiei din acest an a Salonului din Tokyo.

Editia din acest an a salonului este programata pentru perioada 23 octombrie – 8 noiembrie. Comitetul de conducere al Salonului va decide pana la inceputul lunii viitoare daca vor anula sau nu editia din acest an.

Sursa: Automotive News