Cererea pentru saltelele ortopedice a crescut în mod semnificativ în ultimii ani, întrucât tot mai mulţi oameni au început să acuze dureri cronice de spate. Aceste dureri pot fi rezultatul activităţilor solicitante de zi cu zi dar o atenţie deosebită trebuie acordată şi suprafeţei de somn, mai ales proprietăţilor saltelei de a oferi un suport corect coloanei vertebrale. 

Salteaua trebuie să se adapteze perfect la forma şi greutatea corpului, eliminând tensiunea musculară şi îmbunătăţind circulaţia periferică. Persoanele care dorm pe astfel de saltele beneficiază de un somn de calitate deoarece greutatea este distribuită în mod egal pe suprafaţa saltelei şi astfelmpresiunea exercitată asupra corpului nu este resimţită.

Conform statisticilor, pe parcursul unei vieţi, omul petrece aproximativ 17 – 24 ani dormind. Acest lucru ar trebui să determine pe oricine să acorde importanţă maximă alegerii saltelei perfecte, mai ales pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 41-55 ani, care acuză stări de insomnie. Una dintre greşelile comune făcute de cei mai mulţi oameni este convingerea oarbă că salteaua poate fi păstrată o veşnicie. Toate saltelele au o durată de viaţă limitată, iar atunci când termenul a expirat, este timpul să facem cele mai bune alegeri pentru a ne proteja sănătatea şi a beneficia de un somn odihnitor. Garanţia medie acordată pentru o saltea obişnuită utilizată în condiţii optime este de aproximativ doi ani, dar saltelele ortopedice Dormeo au o garanţie de până la 15 ani. Practic vorbim aici despre o investiţie pe termen lung.

Cele mai bune saltele sunt cele care se adaptează perfect la forma corpului. Saltele ortopedice păstrează amprenta corpului pentru o scurtă perioadă de timp după ce ne ridicăm din pat. Acest lucru se întâmplă datorită stratului de spumă vâscoelatică, material inovator inventat în primă fază pentru personalul NASA pentru protecţia astronauţilor în timpul lansării navelor spatiale, când impactul forţei gravitaţionale asupra corpului este foarte mare. Spuma vascoelastică a fost ulterior adaptată şi utilizată în fabricarea produselor premium datorită proprietăţilor terapeutice: este material termosensibil, preia forma corpului şi revine de fiecare dată la starea iniţială şi, în plus, absoarbe presiunea.

Preţurile pentru o saltea Dormeo variază între 479 si 1699 Ron, în funcţie de dimensiunea sau gama aleasă şi sunt disponibile şi în varinte pentru copii. Produsele pot fi achiziţionate direct din magazinul online www.dormeo.ro sau din magazinele proprii  din Bucureşti, Constanţa, Sibiu.