Salvarea lui Putin va veni tot din America! Războiul ar putea lua o altă întorsătură dacă se va întâmpla asta

Sursă: Kremlin.ru

Kremlinul abandonează toate negocierile cu Ucraina și se pare că există mai multe motive pentru care Moscova nu mai vrea să negocieze cu Kievul, inclusiv câștiguri tangibile pe frontul de luptă și scăderea atenției presei occidentale.

Un alt motiv pentru care regimul lui Putin respinge ideea unor discuții diplomatice pare să aibă de-a face cu alegerile de la jumătatea mandatului, din SUA, scrie Daily Beast. Publicația arată de ce Moscova mizează foarte mult pe rezultatul acestui scrutin, unde Partidul Republican este văzut ca un posibil câștigător, mai ales în Camera Reprezentanților.

În diverse instituții media de stat din Rusia, alegerile americane de la jumătate din mandat au fost menționate ca un posibil har salvator care poate opri sprijinul american pentru Ucraina și ar putea slăbi șurubul sancțiunilor împotriva Rusiei. În timpul unei emisiuni, Andrei Sidorov, decan la Universitatea de Stat din Moscova, a întrebat: „Ne vom bizui pe problemele lor electorale? Se va schimba ceva dacă republicanii vor fi majoritari, după alegerile din noiembrie?”

Ce speră Rusia că vor face republicanii în privința Ucrainei

Gazda emisiunii, Vladimir Soloviov, a răspuns extrem de entuziasmat; „Da, da, se vor schimba multe. Ei ( republicanii) se vor întreba „de ce trebuie ne implicăm și să trimitem așa de mulți bani?””
Presa de stat din Rusia a preluat o serie de declarații care arată opoziția din cadrul Partidului Republican cu privire la sprijinul acordat de SUA Ucrainei, prezentând comentarii făcute în timpul audierilor publice sau intervenții în presă ale fostului președinte Donald Trump și ale unor congresmani republicani.

Soloviov a prezis: „Republicanii vor veni și vor spune: de ce naiba avem nevoie de o Ucraină nazistă coruptă? Se vor întreba și ”pe cine sprijinim?” Da, Rusia este rea și sancțiunile vor rămâne, dar de ce trebuie să continuăm să aruncăm așa de mulți bani acolo? Școlile noastre nu au finanțare. În loc să întărim granița cu Mexicul și să ajutăm micile afaceri, am dat bani pentru a corupe Ucraina și nimeni nu știe unde s-au dus”.

Opiniile anti-Ucraina sunt alimentate de Trump

Potrivit Daily Beast, deși Congresul a obținut inițial un sprijin bipartizan solid pentru a aproba un pachet financiar de 40 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, ridicând sprijinul total al SUA la 53 de miliarde de dolari de la începutul războiului, la ultima rundă, opoziția s-a manifestat doar în tabăra republicană. Iar Donald Trump a fost vârf de lance.

Părerile contrarii din rândul republicanilor în ceea ce privește războiul din Ucraina sunt alimentate de obicei de Trump, care, inițial, a aplaudat invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin, spunând că este o strategie de negociere „genială”. Trump a atacat în mod repetat ajutorul financiar al SUA pentru Ucraina.

„Înainte de a construi Ucraina, ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri”

Înainte de votul Senatului asupra asistenței de 40 de miliarde de dolari, Trump a criticat faptul că America dă bani în străinătate. SUA ”are 40 de miliarde de dolari de trimis în Ucraina”, dar nu e în stare să asigure securitatea în școli”, a acuzat fostul președinte. ”Înainte de a construi o națiune în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri”, a declarat el.

În timp ce Trump se mai gândește dacă va candida la Casa Albă în 2024, abordarea sa „America în primul rând” generează multe întrebări cu privire la durabilitatea angajamentului partidului republican de a sprijini SUA pentru construirea unei Ucraine democratice. Senatorii urmează să voteze în această vară extinderea NATO, pentru a include Suedia și Finlanda, dar Trump a criticat în mod repetat cheltuielile Americii pentru alianța militară occidentală.