Aflată doar pe poziția a 10-a în clasamentul general, după mărci precum Coca-Cola, Apple, IBM, Google sau Microsoft, Toyota beneficiază de revenirea încrederii clienților după episodul rechemărilor masive de vehicule din anii trecuți. Grație gamei hibride Prius, care a atras un nou tip de clienți și a fost avantajată de reducerile de taxe și bonusuri oferite de guvernele preocupate de problematica mediului, marca japoneză a reușit să revină în atenție. O gamă de nouă de produse care se adresează unui public mai tânăr și o comunicare intensă cu potențialii clienți au dus Toyota la o valoare de 30,28 miliarde de dolari.
Al doilea brand din sectorul auto este Mercedes-Benz. Acesta ocupă locul 11 în clasamentul general cu o valoare de 30,09 mld. USD, în creștere cu 10% față de 2011. Locul trei în clasamentul companiilor auto și 12 în topul general este ocupat de BMW, marcă a cărei valoare a crescut cu 18%, până la 29,09 mld. USD.
Japonezii de la Honda se află pe locul patru în topul sectorului auto șo pe poziția 21 în clasamentul general, în ciuda unei scăderi cu 11% a valorii. În 2012 marca niponă a ajuns la o valoare de 17,28 mld. USD. Liderul pieței auto europene, în privința numărului de mașini vândute, Volkswagen, se află doar pe poziția a 39-a în clasamentul mondial întocmit de Interbrand, dar afișează o creștere cu 18% a valorii față de anul trecut, până la 9,25 mld. USD.
Marca Ford se află pe poziția a șasea în clasamentul segmentului și pe 45 în cel total cu o valoare estimată la 7,95 mld. USD, în creștere cu 6% față de 2011. Coreenii de la Hyundai sunt pe locul 53 în clasamentul general cu o creștere impresionantă de 24% și o valoare un USD de 7,47 mld., în timp ce Audi ocupă locul 55 în top cu o valoare de 7,19 mld. USD, în creștere cu 17%. Locul urmator în clasamentul sectorului auto este ocupat de Porsche, a cărei valoare este estimată de Interbrand la 5,14 mld. USD, în creștere cu 12%. În topul general, Porsche ocupă poziția a 72-a.
Brandurile auto menționate mai sus sunt urmate în ordine de Nissan (4,96 mld. USD), KIA (4,08 mld USD), Harley Davidson (3,85 ld. USD) și Ferrari (3,77 mld. USD).
Conform Interbrand, raportul „2012 Best Global Brands” a fost întocmit luând în calcul trei aspecte-cheie: performanța financiară obținută în baza produselor și serviciilor, rolul mărcii în influențarea alegerii consumatorilor și forța lui de a stabili prețul produselor sau de a atrage venituri sigure pentru companie.