Mătreața înseamnă prezența unor microorganisme la nivelul scalpului

Mătreața este un fenomen frecvent, explicat de specialiști prin prezența unor microorganisme la nivelul scalpului.

Reacția alergică la produsele de îngrijire a părului, vremea uscată, hidratarea slabă, spălarea excesivă a părului sau afecțiuni medicale precum eczeme și psoriazis, sunt factori care duc adesea la apariția mătreței, potrivit Shefinds

Evitați șampoanele parfumate!

Există numeroase remedii naturiste pentru a scăpa de mătreață. Anumite produse pentru spălarea părului, care conțin ingrediente precum ceară și materiale de umplutură, pot provoca o acumulare la rădăcina părului, rezultatul find un scalp uscat, spune medicul dermatolog John Geria. De asemenea, trebuie evitate șampoanele parfumate, pe care este indicat să le înlocuiți cu o formulă care promovează volumul și hidratarea părului, fără ingrediente care să usuce scalpul.

Iată câteva remedii naturiste, fără substanțe chimice iritante și ingrediente dure, dacă vreți să combateți aceste probleme ale scalpului.

Combinația de uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale au devenit unul dintre cele mai populare remedii pentru aproape orice problemă, de la anxietate și până la alergii. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin efectele și beneficiile uleiurilor esențiale.

Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și puternice. Este important să testați uleiul pe o mică zonă a capului înainte de a-l aplica pe întregul scalp. De asemenea, ar trebui să diluați uleiul esențial cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau de măsline. Amestecați 2 până la 3 picături de ulei esențial cu ulei de nucă de cocos, de măsline sau alt ulei purtător. Puneți-l pe mâini și masați-l pe tot scalpul. Lăsați-l timp de 10 minute și apoi clătiți bine.

Uleiurile esențiale

Uleiul de arbore de ceai este foarte popular datorită proprietăților sale antifungice, antiseptice și antibacteriene. Când se aplică pe scalp amestecat cu ulei de cocos sau de măsline, poate ajuta la combaterea scalpului uscat și a simptomelor acestuia.

Uleiul de argan marocan are proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, care ajută la ameliorarea simptomelor scalpului uscat. Este, de asemenea, un hidratant puternic, iar asta-l face un ingredient popular în produsele de îngrijire a părului și a pielii.

Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice

Uleiul de cocos are o listă de beneficii utile, de la curățarea casei, până la hidratarea scalpului. Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice, ajutând la calmarea simptomelor scalpului uscat. Poate fi folosit ca atare sau asociat cu câteva picături de arbore de ceai sau ulei de argan marocan. Uleiul de măsline este ultra hidratant și anti-inflamator și ajută la ameliorarea inflamației pielii, care provoacă uscarea scalpului.

Amestecați uleiul de măsline cu un ulei esențial sau combinați părți egale de bicarbonat de sodiu și ulei de măsline pentru a face un scrub eficient. La fel ca multe alte remedii, pentru un scalp uscat, bicarbonatul de sodiu conține proprietăți antibacteriene și antifungice. Masați amestecul de ulei de măsline pe scalp, lăsați-l timp de cinci minute și apoi clătiți.

Uleiul esențial de lemongrass

Uleiul esențial de lemongrass poate fi de ajutor în reducerea mâncărimii cauzate de matreață. Tonicele pentru păr care conțin 10% ulei de lemongrass au redus mătreața cu 80%.

Puteți dilua lemongrass în șampon pentru a evita iritația sau reacțiile alergice.

Piure de banane

Amestecați două banane cu ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline pentru a face o mască de păr simplă, hidratantă, care ajută la hidratarea și eliminarea bacteriilor rele care pot cauza mâncărimi.