Samsung  Galaxy Gear are un preţ la raft de aproximativ 1.230 lei (inclusiv TVA).
Cu ajutorul dispozitivului, prezentat, în premieră, în România, utilizatorii pot primi notificări referitoare la cele mai recente mesaje primite, apeluri şi e-mailuri, alături de alerte, astfel că aceştia pot previzualiza acele mesaje, precum şi accepta sau respinge discret apelurile.

Terminalul dispune de un difuzor încorporat, care permite realizarea apelurilor hands-free cu ajutorul Galaxy Gear, păstrând, în acelaşi timp, dispozitivul conectat. Un utilizator care iese de la cumpărături şi are mâinile ocupate poate efectua un apel cu ajutorul Galaxy Gear, fără să atingă ecranul.

Conform fişei tehnice a produsului, alături de funcţiile smart, Samsung Galaxy Gear introduce noi funcţii, cum ar fi Memographer. Cu ajutorul acesteia, dar şi al camerei de 1,9 megapixeli, cei aflaţi mereu în mişcare pot realiza atât fotografii, cât şi clipuri video pentru a crea repede note vizuale ale celor mai importante şi interesante informaţii pe care le întâlnesc.

În plus, prin funcţia Auto Lock, smartphone-ul utilizatorului poate fi securizat automat în momentul în care acesta este la o distanţă mai mare de 1,5 metri de telefon. În momentul în care telefonul este, din nou, în raza de proximitate, Samsung Galaxy Gear îl deblochează, astfel încât informaţiile să fie mereu în siguranţă.

Samsung Galaxy Gear are o formă rotunjită şi este disponibil în şase nuanţe: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold şi Lime Green.

Ceasul dispune de un procesor de 800 MHz, un display de 1,65 inch, fiind compatibil MP4 şi HD pentru formatul Video, şi AAC şi MP4A, pentru Audio. Memoria internă este de 4GB + 512 MB (RAM).

Atât ceasul inteligent, cât şi Galaxy Note 3 au fost lansate, simultan, în peste 140 ţări, inclusiv în România.
Sursa: Agerpres