Samsung Electronics, unul dintre liderii pieţei de telefonie mobilă, a anunţat lansarea propriei platforme Open Mobile, Samsung Bada, în luna decembrie. Acestă permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii pentru mii de noi  telefoane mobile Samsung, şi consumatorilor să se bucure de o experienţă diversă atunci când vine vorba de telefonia mobilă.

Denumirea „Bada”, care se traduce prin „ocean”, în coreeană, a fost aleasă pentru a sugera varietatea de posibile aplicaţii care pot fi create folosind noua platformă. De asemenea, termenul face referire la angajamentul luat de companie de a oferi industriei de telefonie mobilă o varietate de platforme deschise.

Samsung va extinde gama de opţiuni pentru utilizatorii de telefoane mobile pentru ca experienţele smartphone să fie disponibile în cazul unui număr cât mai mare de telefoane Samsung. Utilizând Samsung Bada, user-ii vor putea să beneficieze cu uşurinţă de aplicaţii variate pe telefoanele lor.

Samsung Bada le va permite şi operatorilor de telefonie mobilă sa dezvolte platforme pentru servicii mobile unice şi diferenţiate, care le oferă abonaţilor aplicaţii şi conţinut bogat de web.

Website-ul oficial (www.bada.com), lansat pe marţi, cuprinde o serie de informaţii cu privire la Bada, inclusiv actualizări şi lansari de produse, SDK-ul, caracteristici şi anunţurile despre eveniment. De asemenea, în luna decembrie, în Londra, Marea Britanie, Samsung va găzdui şi un eveniment oficial de lansare pentru Bada unde va dezvălui pentru prima dată programatorilor kit-ul Bada pentru dezvoltare de aplicatii (SDK).

SURSA: Samsung