Compania Samsung Electronics  a prezentat, la târgul de electronice IFA 2009, aspiratorul-robot  FUROT II care poate vedea, calcula şi memora.

Aspiratorul-robot FUROT II  şterge fără efort toate tipurile de suprafeţe precum podelele din lemn sau carpetele, înlăturând praful şi alergenii. Dotat cu tehnologia unică Visionary Mapping System, FUROT II poate vedea, calcula şi memora.

Integrând o cameră video, FUROT II îşi poate stabili poziţia, putând naviga în orice colţ al casei. Dispozitivul poate gândi, creând o hartă virtuală a casei înainte de a calcula cea mai eficientă rută. Ştiind în orice clipă unde se află, FUROT II este capabil să se întoarcă la suportul de încărcare atunci când rămâne fără energie. Se încarcă în aproximativ două ore şi apoi continuă să cureţe exact din locul în care a rămas.

Spre deosebire de alte dispozitive de menaj, FUROT II dispune de o telecomandă cu ajutorul căreia utilizatorul poate schimba programul printr-o simplă atingere. Dispunând de o înălţime de 10 cm şi funcţionând fără niciun fir, FUROT II poate accesa locurile unde este cel mai greu de pătruns cu aspiratoarele tradiţionale. 

SURSA: Samsung