Aceasta sumă nu este foarte mare pentru Samsung, una dintre cele mai puternice companii din lume, din punct de vedere financiar, notează "New York Times", însă decizia juraților ar putea să le dea de gândit altor companii în ceea ce privește designul smartphone-urilor, mai exact să evite ca aceste produse să aibă și cea mai mică asemănare cu produsele Apple, pentru a evita procese similare.

Astfel, cumpărătorii ar putea beneficia de tablete sau telefoane cu un design mai inovator, in timp ce producătorii ar putea ramane „pe cap” cu produse care sunt deja in producție, dar care seamana prea mult cu cele Apple.
Cel mai important efect al acestei decizii ar putea fi asupra Android, sistemul de operare creat de Google pe care multe companii, inclusiv Samsung, îl folosesc penru teledoanele pe care le produc. Pentru fiecare Iphone vândut în lume, se vând trei smartphone-uri cu Android. Astfel, procesul Apple împotriva Samsung, cel mai mare producător de telefoane inteligente din lume a fost vazut de mulți ca o bătălie mascată împotriva Google, pe care Apple l-a vazut mereu ca pe un imitator. Chiar Steve Jobs, ultimul CEO al Apple, i-a spus biografului sau că Android este un produs „furat”.
Charles Golvin, analist la Forrester Research, crede că cumpărătorii ar putea fi afectați de decizie , întrucât unii producători vor evita sa pună anumite funcții de bază produselor lor tocmai pentru a evit asemanarea cu Apple. Chiar reprezentanții Samsung au spus la sfârsitul procesului că decizia „este o pierdere pentru consumatorul american”. Ei au adaugat că „decizia va lasa loc de mai puține alegeri, mai puțină inovație și va cauza creșterea prețurilor”.