În perioada aprilie-iunie 2012, profitul operaţional al grupului sud-coreean este estimat între 6,5-6,9 mii de miliarde de woni (5,7-7,1 miliarde de dolari), o creştere de 79% comparativ cu perioada similară din 2011. Veniturile ar urma să se situeze între 46-48 mii de miliarde de woni, un avans de 19% comparativ cu perioada similară din 2011.
Deşi Samsung nu a publicat rezultatele obţinute de fiecare divizie în parte, analiştii cred că aproximativ 4,4 mii de miliarde de woni din profitul înregistrat în trimestrul doi este de la divizia de comunicaţii mobile, care reprezintă 65% din profitul operaţional al companiei.
Profitul preliminar publicat vineri de Samsung este în linie cu estimările analiştilor şi depăşeşte precedentul câştig record de 5,85 mii de miliarde de woni, înregistrat de grupul sud-coreean în primul trimestru din acest an.
Totuşi, estimările privind veniturile din perioada aprilie-iunie 2012 sunt sub estimările analiştilor, care se aşteptau la aproximativ 50 miliarde de woni.
"Înseamnă că cererea mondială pentru produse IT în trimestrul doi a fost mai slabă decât ne-am aşteptat", a explicat analistul Song Myung-sub, de la Hi Investment and Securities.
Există temeri că actuala criză din zona euro va afecta cererea din Europa, America de Nord şi China, afectând veniturile Samsung.
Luna trecută Samsung Electronics Co a estimat că vânzările ultimului său smartphone, Galaxy S III, vor depăşi în iulie 10 milioane de unităţi, la doar două luni după lansarea pe pieţele din întreaga lume.
Potrivit firmei de cercetare de piaţă Strategy Analytics, în primele trei luni ale acestui an Samsung a vândut 93,5 milioane de telefoane mobile, detronând în premieră liderul mondial Nokia. Numărul total de telefoane vândute include şi 44,5 milioane smartphones, ceea ce înseamnă că Samsung controlează 30,6% din piaţa smartphones, faţă de 24,1% în cazul Apple care a vândut 35,1 milioane de terminale iPhone.
Sursa: Agerpres