Vârful de gamă al celor de la Samsung a obținut de asemenea un scor mai slab decât iPhone 5 de la Apple la testele în care telefonul a fost aruncat și scufundat în apă, potrivit SquareTrade Inc, companie care vinde asigurări pentru telefoanele mobile. Pe o scară de la 1 la 10, cu 10 însemnând cel mai prost, S4 a obținut 7, față de 6,5 pentru predecesorul său, S3, și față de 5 pentru iPhone.
Samsung se bazează pe S4 pentru extinde nivelul vânzărilor de telefoane mobile inteligente ale liderului pieței. Producătorul de telefoane deținea o treime din piața globală de smartphone în primul trimestru din 2013, aproape de două ori mai mult decât Apple, potrivit companiei de cercetare Strategy Analytics.
Chiar dacă S4 este mai susceptibil de accidente sau nu, consumatorii sunt încă atrași de telefon, spune un analist al Roe Equity Research. “Lumea dorește telefoane mai subțiri și cu ecrane mai mari. Acest lucru e mai important decât îngrijorare că telefonul se sparge mai ușor”, spune el.
Cu un ecran de 5 inch (13 cm) și o cameră de 13 megapixeli, S4 este mai subțire și mai luminous decât S3 și de asemenea are incluse noi programe care răspund la gesture și mișcări faciale. Ecranul mai mare și faptul că e mai alunecos la prindere îl face mai susceptibil de accidente, în parte pur și simplu pentru că suprafața sa este mai mare, spun cei de la SquareTrade.
“În timp ce S4 e cu foarte puțin mai rezistent decât predecesorul său S3, noul telefon al celor de la Samsung performează mai slab în multe alte categorii”, menționează SquareTrade într-un raport.
Ashley Winberly, un purtător de cuvânt al Samsung, a spus că ea nu a văzut raportul și nu poate comenta.
S4 a primit recomandări mixte de la specialiști, ceea ce ar putea împiedica Samsung să facă vâlvă în jurul acestuia.
Unul din cinci americani va cumpăra un S4, potrivit SquareTrade. De asemenea, unul din opt americani care va cumpăra un Galaxy S4 îl va sparge în primele 6 luni, potrivit estimărilor SquareTrade. Compania nu a furnizat statistici similare pentru iPhone. În general, unul din trei posesori de telefoane mobile inteligente își sparg dispozitivul în primul an, a compania de asigurări.