Cele două companii au informat că Samsung urmează să primească 45,2 milioane acţiuni Seagate (aproximativ 9,6 procente din acţiunile companiei americane) în valoare de 687,5 milioane de dolari, urmând ca restul banilor să fie plătiţi în numerar.

În plus, în cadrul acordului convenit de cele două firme, Samsung va furniza Seagate chipuri de memorie NAND care vor fi utilizate la producţia de SDD-uri. În schimb, Seagate va furniza hard-discuri pentru computerele personale şi notebook-urile produse de Samsung.

Tranzacţia dintre Samsung şi Seagate vine pe fondul intensificării concurenţei în industria de HDD-uri, în condiţiile în care Western Digital Corp. are de gând să preia divizia de hard discuri a Hitachi Ltd pentru 4,3 miliarde de dolari. Pentru Seagate, cel mai mare producător mondial de HDD-uri, preluarea operaţiunilor Samsung îi va permite să concureze mai bine cu Western Digital.

Potrivit firmei de cercetare IHS iSuppli, în primul trimestru al acestui an Seagate controla 32% din piaţa de HDD. Prin combinarea operaţiunilor sale cu cele ale Samsung, cota de piaţă a Seagate va ajunge la aproximativ 40%, ceea ce o plasează în urma firmei rezultate din combinarea Western Digital-Hitachi care va controla aproximativ 50% din piaţă.
SURSA: Agerpres