Galaxy Camera 2 este echipată cu un procesor quad-core de 1,6 GHz, ecran de 4,8 inchm, memorie RAM de 2 GB și sistem de operare Android. Memoria internă de 8 GB este completată și de aplicația preinstalată Dropbox, ce le oferă utilizatorilor, gratuit, 50 GB de spațiu de stocare timp de 2 ani.

Galaxy Camera 2 are un senzor BSI CMOS are 16 MP, iar zoom-ul optic este 21x. Împărtășirea fotografiilor este simplificată de funcțiile Wi-Fiși NFC avansate. Tag & Go facilitează conectarea cu alte dispozitive și smartphone-uri dotate cu NFC. Este suficientă o simplă atingere a smartphone-ului și a camerei,iar imaginile pot fi transferate cu ușurință.

Cu Smart Mode, utilizatorii pot alege din 28 de moduri de fotografiere presetate, potrivite unor scenarii diferite, oferind astfel o abordare creativă. Pentru cei aflați la începutul drumului în arta fotografică, funcția Smart Mode Suggest este foarte utilă – analizează mediul înconjurătorși condițiile de iluminare și apoi recomandă cel mai potrivit Smart Mode. Modul Selfie Alarm garantează autoportrete reușite: camera face cinci fotografii succesive, la rezoluție mare, pentru ca apoi utilizatorii să o poată selecta pe cea mai bună dintre ele.

Modul Multi Motion Video le permite utilizatorilor să seteze viteza de captare a filmelorși să creeze videoclipuricu o viteză de redare mai mare sau mică (viteza de redare poate varia de la de 8 ori mai încet până la de 8 ori mai rapid). În plus, fotografiile pot fi editate direct din cameră cu aplicații precum Paper Artist sau Xtremera.