Distincția recunoaște inovațiile Samsung în domeniul dispozitivelor mobile, viteza de reacţie la cerinţele consumatorilor, precum și produsele de top, de înaltă calitate.

Cele mai importante lansări ale anului 2011 includ lansarea modelului Galaxy S II, un smartphone cu Android recunoscut la nivel mondial, a lui Galaxy Note, care a inaugurat o nouă categorie de dispozitive, precum și a Galaxy Tab 10.1, una dintre cele mai subțiri tablete din lume.

„Suntem onorați să primim această distincție din partea GSMA, pe care o considerăm  o mărturie a inovațiilor şi calităţii produselor Samsung în ceea ce privește dispozitivele mobile, precum şi atenţia acordată preferinţelor utlizatorilor. Am vândut peste 97 de milioane de smartphone-uri în 2011, demonstrând că am ales abordarea potrivită,” a declarat JK Shin, Președinte al Diviziei de IT și Comunicații Mobile din cadrul Samsung Electronics.

La Mobile World Congress 2012, Samsung a lansat printre altele Galaxy Note 10.1 – o nouă categorie de dispozitive, cu un ecran generos de 10,1” și Galaxy Beam, un smartphone cu proiector, ce facilitează o experiență unică, de sharing instantaneu al conținutului digital.