Un purtător de cuvânt de la Samsung a anunţat că grupul are de gând să vândă bonduri cu maturitatea pe cinci ani pentru a strânge fondurile necesare cu care să extindă capacitatea de producţie la fabrica sa de cipuri de la Austin, Texas. Obligaţiunile vor fi emise de divizia din SUA a grupului Samsung, conform Agerpres.

Grupul sud-coreean avea la finele lunii septembrie rezerve de lichidităţi de aproximativ 22.000 miliarde woni (19,2 miliarde de dolari) şi până acum a utilizat doar resursele interne pentru a-şi finanţa investiţiile. În acest an Samsung are de gând să-şi crească investiţiile pentru a majora producţia de cipuri pentru telefoane mobie şi panel-uri OLED.

Samsung se alătură altor mari companii din sectorul tehnologic, precum Google Inc., care au decis să intre pe pieţele de obligaţiuni în condiţiile scăderii costurilor de creditare pentru companiile cu un rating bun. Samsung beneficiază din partea Moody’s Investors Service de un rating "A1" cu perspectivă stabilă, al cincilea rating din categoria de top investment grade.