Samsung va lansa primul sau terminal bazat pe platforma Google Android in 2009, in Statele Unite. Astfel, conform informatiilor din presa coreeana, terminalul Samsung va iesi pe piata in al doilea trimestru al anului viitor si va fi distribuit initial prin intermediul operatorilor Sprint si T-Mobile.

Deoarece Samsung este unul dintre fondatorii Aliantei Open Handset, care se ocupa cu dezvoltarea OS Android, aceasta miscare era de asteptat din partea companiei coreene.

Noul terminal va dispune de un design simplu dar atractiv si va fi dotat cu touch-screen, asemanandu-se cu Samsung Omnia sau Instinct. Specificatiile handsetului nu sunt cunoscute inca, dar acesta ar putea fi prezentat in cadrul CES 2009.

Samsung se alatura astfel companiiloe LG si HTC care au anuntat deja ca pregatesc terminale mobile bazate pe platforma Android.

In acest moment singurul smartphone ce dispune de Google Android este G1, fabricat de HTC. G1 este dotat cu un display touchscreen de 3,2 inci, care gliseaza pentru a expune tastatura QWERTY.In acest fel devine un competitor pentru alte smartphone-uri precum BlackBerry si iPhone.

Sursa: PC World