Decizia reprezintă o victorie majoră pentru producătorul american de chipuri, care până acum a avut dificultăţi în a intra pe piaţa dispozitivelor mobile.

Potrivit unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul, Samsung a decis să utilizeze chipul Clover Trail+ produs de Intel pentru cel puţin una dintre versiunile tabletei Galaxy Tab 3 10.1, care concurează cu tabletele iPad produse de Apple.

Până acum Samsung a utilizat chipurile bazate pe tehnologia dezvoltată de firma britanică ARM Holdings pentru cele mai bine vândute dispozitive mobile ale sale. Grupul sud-coreean utilizează procesoare Intel însă pentru linia de tablete ATIV care utilizează sistemul de operare Microsoft Windows.

Intel a dominat piaţa computerelor personale timp de mai multe decenii, însă nu a reuşit să lanseze chipuri care să-i atragă pe producătorii de smartphone-uri şi tablete după ce aceste pieţe au crescut exploziv odată cu lansarea iPhone în 2007 şi iPad în 2010. Potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics procesoarele bazate pe tehnologia ARM şi produse de Qualcomm Inc, Samsung şi Nvidia domină piaţa, vânzările fiind prognozate să ajungă până la 25 miliarde de dolari în 2016 de la 9 miliarde de dolari în 2011.

O altă firmă de cercetare, IDC, estimează că livrările de tablete vor eclipsa vânzările de laptopuri în acest an, în timp ce vânzările de computere personale vor scădea cu 8% în 2013. Samsung controlează 18% din piaţa tabletelor.
Sursa: Agerpres