Samsung Electronics România a introdus în premieră, în portofoliul său, categoria de notebook-uri şi netbook-uri prin lansarea pe piaţa locală a şapte modele: RF 510, RV508, R538I, R538E, SF310, NF210 şi N145. Notebook-urile şi netbook-urile Samsung se adresează utilizatorilor sofisticaţi, cu un stil de viaţă modern.

“Lansarea pe piaţa din România a unei noi categorii de produse marca Samsung reprezintă pentru noi un pas responsabil care a avut ca punct de plecare dorinţa continuă de a veni în întâmpinarea nevoilor publicului nostru. Credem că acest pas va conduce la o ascensiune rapidă pe acest segment de piaţă şi, bineînţeles, la ataşamentul imediat al consumatorilor faţă de laptopurile Samsung”, declară Sebastian Cucu, IT Division Manager în cadrul Samsung Electronics Romania.

Aflându-se pentru prima dată pe piaţa românească de laptopuri, Samsung a ales să se adreseze în primul rând publicului print-o selecţie deosebită, prin care să ofere cele mai bune soluţii.  Două exemple reprezentative sunt notebook-urile R538EP şi R538I, care au standarde ridicate de calitate oferind conectivitate nelimitată, un sistem audio performant şi funcţia specială SuperSilent Mode pentru operare silenţioasă.

Pe piaţa românească de notebook-uri lider este Acer, urmat de Asus şi Hewlett Packard. 
Samsung Electronics este lider global în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, media digitale şi a convergenţei digitale cu vânzări consolidate în 2009 de 116,8 miliarde dolari.