Sănătatea casei și a locuitorilor ei – cum să folosești psihologia culorilor pentru a-ți transforma viața

Cred că menirea oamenilor pe acest pământ este aceea de a crea. Ajunși într-un punct al creației este necesar să ne câștigăm libertatea de a ne exprima propria culoare.

Copiii de mici reușesc să ne impresioneze, să ne intrige prin puritatea imaginației, prin libertatea gândirii și a acțiunii. Identic și noi dacă accesăm acel punct din noi vom reuși să împărtășim bucurie, bună dispoziție, iubire, în mediile în care trăim, muncim, dormim, socializăm, iubim.

Folosirea culorilor potrivite sufletului tău, devine pentru tine o putere care îți va îmbunătăți fericirea, starea de bine și încredere. Totul în jurul nostru este culoare, noi suntem culoare. Culoarea te va ajuta să-ți îmbunătățești starea de bine. Culoarea înseamnă lumină. Ceea ce vedem sunt unde de lumină care călătoresc către noi de la soare. Fiecare culoare are o frecvență particulară.

Înțelegerea culorilor astăzi este mai mult subconștientă și mult mai evoluată decât a fost pe vremea ancestorilor noștri dar încă ne raportăm instinctiv la culoare. Răspundem culorilor, înțelegem mesajele pe care le trimit dar nu la nivel conștient. Ne oprim exact când începe să devină mai interesant. Când lumina intră în ochii noștri, eliberează o substanță chimică, inițiind un electric, mesaj care ajunge la creier și mai apoi în hipotalamus. Hipotalamusul împreună cu glanda pitulară guvernează: metabolismul, apetitul, temperatura corpului, echilibrul apei din corp, somnul, funcțiile reproductive și sexuale. Culorile nu sunt doar stimuli vizuali care creează schimbări psihologice în noi, ci ne livrează o experiență emoțională. Cu alte cuvinte, diferite frecvențe ale culorilor influențează diferiți stimuli care pot să trezească în tine: depresia, calmul, energia. Fiecare impuls al culorii creează un impact, fiecare culoare ne afectează felul în care gândim, felul în care ne simțim și ne comportăm. Indiferent dacă o culoare stimulează sau liniștește starea noastră, totul depinde în permanență de intensitatea ei. Dacă o cromatică este saturată, impactul este mai ușor asupra noastră. Dacă cromatica este mai puternică, impactul este mai mare asupra noastră. Culorile închise, intense stimulează mintea, iar cele mai saturate o calmează.

Dacă este să trecem în revistă foarte rapid psihologia culorilor primare: roșu activează instinctul fight or Flight (un răspuns psihologie venit în urma unei amenințări sau unui atac), galbenul este una dintre cele mai puternice culori din punct de vedere psihologic care afectează emoțiile și are un impact direct asupra sistemului nervos. Albastrul afectează intelectul, acțiunea lui principală este de a fi un trigger pentru răspunsurile mentale. Verdele este o culoare care aduce armonia. Acesta stă între calitatea roșului, intelectul albastrului și emoția galbenului. În esență, verdele este culoarea inimii și se găsește ca o formă de echilibru între minte, corp și suflet.

Găsește-ți propria culoare, înțelege faptul că felul în care percepi culoarea îți influențează emoția, felul în care gândești și felul în care te comporți.

Care e culoarea ta?

Genoveva Hossu, ALCHEMICAL DESIGNER
CERTIFICAT ÎN SĂNĂTATEA HOLISTICĂ A CASEI ȘI A LOCUITORILOR EI.

REWIRE. Împreună cu colegii mei de la Rewire, am experimentat ce înseamnă să urci culoarea în pereții verzi din curtea biroului nostru, din care poți să te inspiri: https://www.facebook.com/rewire.id/posts/710110846259630

https://www.digi-life.tv/stiri/arta-si-biogeometria-salveaza-casele-romanilor-pe-timp-de-pandemie-6550

Urmărește proiectele REWIRE și pe pagina de facebook sau website:

https://www.facebook.com/rewire.id,

sau pe

https://rewireid.com/