Se pregătesc sancțiuni uriașe pentru platforma Temu. Comisia Europeană a lansat un avertisment

Temu

SURSA FOTO: Dreamstime

Temu se află din nou în atenția Comisiei Europene. Autoritățile au lansat un nou avertisment către platforma de e-commerce din China, solicitând informații detaliate despre măsurile luate pentru a preveni vânzarea de produse ilegale.

Temu, din nou în colimatorul Comisiei Europene. Autoritățile au lansat un nou avertisment către gigantul online din China, solicitând informații detaliate despre măsurile luate pentru a preveni vânzarea de produse ilegale și pentru a proteja sănătatea și siguranța consumatorilor din UE.

Temu are un termen limită strict de 10 zile! Ce se întâmplă dacă nu răspunde la timp?

Comisia Europeană vrea să afle cum previne platforma reapariția comercianților care vând produse interzise și ce măsuri adoptă pentru a reduce riscurile asociate acestora. Printre subiectele prioritare se numără protecția sănătății publice, transparența sistemelor de recomandare și protecția datelor personale ale utilizatorilor.

Temu are la dispoziție până pe 21 octombrie 2024 pentru a furniza toate informațiile cerute. Dacă nu se conformează, Comisia Europeană ar putea declanșa proceduri formale, care ar duce la amenzi substanțiale din cifra de afaceri sau chiar la alte sancțiuni dure, mai ales dacă informațiile sunt incomplete sau înșelătoare.

SURSA FOTO: Dreamstime

Temu, la al doilea avertisment din partea Comisiei! Ce nu învață gigantul chinez?

Aceasta este deja a doua solicitare din partea Comisiei Europene către Temu. În iunie 2024, platforma a fost întrebată despre conformitatea produselor sale și despre „dark patterns” – elementele manipulatoare din interfața site-ului care induc în eroare cumpărători, precum și despre mecanismele platformei menite să asigure protecția minorilor.

Ce trebuie să știe consumatorii români care folosesc platforma Temu?

Consumatorii care au făcut recent achiziții de pe Temu ar trebui să fie extrem de vigilenți și să verifice atent produsele primite. Acțiunile Comisiei se adaugă la inițiative similare demarate la nivel național de statele membre, inclusiv de ANPC în România, și ridică semne de întrebare cu privire la siguranța și legalitatea unor produse de pe platformă.

Cu investigațiile în desfășurare și amenințarea sancțiunilor, poate fi o chestiune de timp până când consumatorii vor reconsidera utilizarea platformei, căutând alternative mai sigure.