Sancțiunile împotriva Rusiei nu își ating scopul. Europa suferă mai mult decât Federația Rusă
Sancțiunile aplicate Rusiei dăunează mai mult Europei decât țării conduse de Vladimir Putin, spune secretarul maghiar de stat Csaba Dömötör.
„Sancțiunile au un impact mare, doar că nu acolo unde ar trebui. Sancțiunile UE nu pun o povară din ce în ce mai grea asupra țării care a început războiul, ci asupra Europei și a economiei europene”, a declarat acesta în cursul zilei de duminică, la postul public de radio.
Sancțiunile UE nu își ating scopul
Secretarul maghiar de stat mai spune că sancțiunile impuse Federației Ruse, care au menirea de a afecta economia acestei țări, nu își ating scopul.
„Nu există o singură persoană în Europa care să nu simtă impactul inflaționist al unei politici de sancțiuni ratate sub o formă sau alta, de la facturi mai mari la utilități, la transporturi sau agricultură”, a avertizat el.
De asemenea, acesta a mai spus că politica de sancțiuni nu este „glonțul magic”, ci o formă de „automutilare” economică, a adăugat secretarul de stat.
Economia Europei este în declin
În timp ce economia Europei este în declin accentuat, șomajul este în creștere, iar euro este în continuă descrestere în raport cu dolarul, Rusia se confruntă cu o încetinire economică mai mică decât se aștepta și înregistrează al doilea cel mai mare excedent al balanței de plăți din lume, a subliniat el.
„UE este dependentă de livrările de gaze rusești, dar în loc să schimbe cursul, vrea să implementeze o serie de măsuri, cum ar fi impunerea unui plafon de preț pentru livrările de gaze rusești, ceea ce ar fi o sancțiune deghizată în reglementare comercială și ar atrage după sine riscul serios ca Rusia să oprească livrările de gaze”, a avertizat Csaba Dömötör, potrivit Hungary Today.
SUA impun noi sancțiuni împotriva Rusiei, în timp ce războiul se prelungește
Statele Unite au anunțat un nou val de sancțiuni împotriva serviciilor de informații militare și a industriei de apărare a Rusiei, precum și împotriva persoanelor acuzate de furtul recoltelor ucrainene, într-o nouă încercare de a limita capacitatea președintelui Vladimir Putin de a purta un război.
Departamentul de Stat a sancționat 31 de entități din domeniul apărării, tehnologiei și electronicii, în timp ce Departamentul Trezoreriei a impus restricții asupra a 22 de oficiali, inclusiv persoane care au „supravegheat confiscarea sau furtul a sute de mii de tone de cereale ucrainene”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.
„Cei desemnați astăzi – de la autorii violențelor până la un oficial care a facilitat îndepărtarea intenționată a copiilor din Ucraina – oferă exemple ale comportamentului care a devenit sinonim cu războiul neprovocat al guvernului Rusiei”, a declarat Blinken.
Sancțiunile de joi au inclus, de asemenea, controale la export ale Departamentului de Comerț asupra articolelor pe care Belarus și Rusia le-ar putea folosi pentru arme biologice sau chimice, a declarat Blinken. De asemenea, SUA au impus noi sancțiuni Direcției principale de informații a Rusiei, despre care a spus că a fost implicată în deportări forțate și în separarea copiilor ucraineni de părinții lor.