Noul Country Manager va prelua, de asemenea, atribuţiile de General Manager al Organizaţiei Multi-Ţări Danube (Multi Country Organization Danube), structură organizaţională din care fac parte Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova şi România.
Sanofi (inclusiv Zentiva şi Sanofi-Pasteur) se află anul acesta, conform Cegedim, pe primul loc în topul companiilor farmaceutice din România, cu vânzări de  965,3 mil.lei,
Christophe Gourlet (46 ani), care a condus în ultimii doi ani operaţiunile Sanofi Ungaria, îi va succede lui Jacques Nathan, care a fost numit General Manager al Sanofi Turcia.

"România este o piaţă strategică pentru Grupul Sanofi în această parte a Europei. Peste jumătate din cifra de afaceri totală a Organizaţiei Multi-Ţări Danube (Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova şi România) este realizată în România. Datorită abilităţilor de lider şi a experienţei vaste, am încredere că Christophe Gourlet va asigura continuitatea şi dezvoltarea de succes a business-ului, atât la nivel regional, cât şi în România", a declarat Peter Guenter, Senior Vice President Global Operations Europe.
Christophe Gourlet a absolvit Universitatea Paris-Dauphine, specializarea Economie. S-a alăturat Grupului Sanofi în 1993, deţinând diferite funcţii în zona financiară, cu grade ridicate de responsabilitate în Franţa, Portugalia şi apoi în Anglia. În 2003 a preluat funcţia de CFO pentru Asia, Orientul Mijlociu, Europa Centrală şi de Est în cadrul Sanofi-Synthelabo, iar apoi pe cea de Vice Preşedinte Business Support pentru Sanofi Global Operations. În 2005 a fost promovat în funcţia de Vice Preşedinte Finanţe şi Business Support în Japonia, pentru ca în 2007 să devină General Manager al Sanofi Maroc. Din 2010, Christophe Gourlet a deţinut funcţia de Country Manager al Sanofi Ungaria.

"Sanofi este liderul pieţei farmaceutice româneşti, având o ofertă diversificată, care include medicamente inovatoare, soluţii pentru boli rare, medicamente generice, medicamente OTC şi vaccinuri. În plus, Fabrica de Medicamente Zentiva, facilitatea de producţie a Sanofi România, a reuşit timp de 50 de ani să-şi menţină leadership-ul industrial pe piaţa locală. Împreună cu cei 800 de angajaţi dedicaţi şi cu o vastă experienţă în domeniile comercial şi industrial, ne vom consolida poziţia pe piaţă, continuând să fim un partener valoros al industriei farmaceutice, în beneficiul pacienţilor români", a comentat Christophe Gourlet.