România are de luat o revanșă după parcursul dezamăgitor de la Rio 2016, unde a câștigat doar patru medalii (1 aur, 1 argint și 2 bronz). A fost cel mai slab parcurs din 1952 încoace, astfel că sportivii noștri trebuie să ridice din nou ștacheta și să ducă România acolo unde îi este locul.

Țara noastră este una dintre cele mai titrate, având în total 305 medalii la Jocurile Olimpice de vară (89 aur, 94 argint și 121 bronz). În aceste condiții, e de așteptat ca sportivii noștri să se întoarcă acasă măcar cu 4 medalii, iar o parte din cotele la pariuri pe Jocurile Olimpice afișate la 888sport ne îndreptățesc să visăm frumos.

Ana Maria Popescu, favorită la spadă

Cele mai mari speranțe la Jocurile Olimpice sunt legate de Ana Maria Popescu. Brava noastră luptătoare cu spada are deja un aur olimpic, câștigat la ediția din 2016, în proba pe echipe. 

În ultimii patru ani, Ana a avut rezultate foarte bune, a câștigat o mulțime de medalii, astfel că este îndreptățită să spere din nou. Mai mult, 888sport o consideră principala favorită să obțină aurul olimpic în proba de spadă individual, având cota 5.50. În spatele ei se află Nathalie Moellhausen din Brazilia (cota 6.50) și chinezoaicele Shen Lin și Yiwen Sun (ambele cu cota 7.00).

Scrima este un sport la care România s-a descurcat bine în istoria participărilor olimpice, având un total de 4 medalii de aur, 5 de argint și 7 de bronz.

Șanse bune la medalie și la canotaj

Canotajul este sportul care nu i-a dezamăgit pe români în istoria participărilor la Jocurile Olimpice. Drept urmare, această disciplină ne-a adus 19 medalii de aur, 10 de argint și 9 de bronz.

Iar speranțele sunt mari și la ediția de la Tokyo. În 2016 am obținut un bronz în proba de opt rame cu cârmaci feminin. Iar speranțe sunt și la ediția din această vară, țara noastră fiind calificată în aceeași probă cu echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

888sport consideră că România este favorita 6 a probei și îi oferă cota 26.00. Dar proba de 8 rame cu cârmaci feminin a fost tot timpul imprevizibilă, astfel că nu putem exclude un aur olimpic.

Tot la canotaj, șanse mari la o medalie vin din partea Ancuței Bodnar și a Simonei Radiș, la dublu vâsle categorie ușoară feminin. 888sport le vede pe 2 în topul favoritelor și le acordă cota 2.25 să câștige medalia de aur. În total, România are 36 de sportivi calificați la canotaj, astfel că și șansele la medalii sunt destul de mari.

David Popovici, surpriza României pentru Jocurile Olimpice

O adevărată minune s-a produs în această vară, când la Campionatele Europene de natație destinate juniorilor românul David Popovici a strălucit și a câștigat trei medalii de aur, doborând record după record.

La doar 16 ani, David Popovici are în față o carieră frumoasă și poate pune mâna pe o medalie olimpică. Michael Phelps a participat la primele Jocuri Olimpice pe când avea 15 ani și, deși nu a câștigat o medalie la acel moment, ulterior a avut o carieră fenomenală.

Iar speranțele în ce îl privește pe David sunt destul de mari, ținând cont că timpii scoși de el sunt similari cu cei obținuți de nume grele în proba seniorilor. 

În aceste condiții, el este considerat de 888sport favoritul numărul 3 să câștige aurul olimpic în proba de 100 de metri liber, cu cota 4.50. Totodată, el are cota 1.80 să încheie pe podium. David Popovici mai este și favoritul numărul 4 la 200 de metri liber, având cota 6.00.

Înotul este o disciplină în care România a câștigat trei medalii de aur, două de argint și patru de bronz.

Avem o grupă accesibilă la fotbal

După parcursul de la Campionatul European de tineret din 2019, echipa noastră de fotbal și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice. Va fi pentru a patra oară în istorie când “tricolorii” vor participa și la fotbal, după edițiile din 1924, 1952 și 1964.

România a fost repartizată în Grupa B, alături de Honduras (22 iulie, de la ora 14:00), Coreea de Sud (25 iulie, de la ora 14:00) și Noua Zeelandă (28 iulie, de la ora 10:30). 

„Tricolorii” au ajuns în Japonia, dar Mirel Rădoi nu are la dispoziție cel mai bun lot. Chiar și așa, echipa noastră e cotată cu șansa a doua să câștige grupa, având cota 3.75 la 888sport. Favorita grupei este Coreea de Sud (cota 2.00), în timp ce Noua Zeelandă (cota 5.50) și Honduras (cota 6.00) au șanse mai mici.

Va fi o adevărată provocare că Rădoi să alcătuiască un „prim 11”, având în vedere numărul mare de absenți, dar entuziasmul din echipă poate genera noi rezultate bune. O problemă mare este în atac, unde Rădoi se bazează pe George Ganea și Andrei Sîntean. Cel mai probabil, Ganea va fi titular. Acesta este al 19-lea favorit să câștige titlul de golgheter, cu cota 21.00 la 888sport. Principalii favoriți sunt brazilianul Matheus Cunha și francezul Andre-Pierre Gignac, ambii cu cota 6.00.

Cotele prezentate pot suferi modificări în orice moment.