Sunt scoase la licitatie toate activele societatii, aflate pe o suprafata de 25 ha, atat cat masoara in intindere santierul naval. Pretul de pornire al pachetului licitat este de 14 milioane USD, fara a include TVA, iar modul de desfasurare al licitatiei este cel clasic, cu strigare. Lista activelor este extrem de mare. De la hale de constructie de nave, la echipamente navale si instalatii de lansare la apa, totul este de vanzare. Scenariul lichidarii SNG este unul clasic.
La sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, marile cotidiene includeau in paginile lor economice stirea conform careia concernul sud-coreean Daewoo ar fi interesat de Santierul Naval Giurgiu (SNG) in vederea unei colaborari. Colaborarea viza realizarea unei sectii de producere corpuri barje. Informatia aparuta atunci a fost, din pacate, cantecul de lebada al unui mastodont care, nu peste mult timp, avea sa-si inchida definitiv portile. Conditiile puse de coreeni – reesalonarea celor peste 100 miliarde lei, cat reprezentau datoriile santierului la Banca Comerciala Romana, si clarificarea situatiei juridice a terenului pe care acesta este construit – au constituit , din diferite motive, obiective mult prea greu de indeplinit de catre societatea giurgiuveana.
Dupa retragerea Daewoo din afacere, scenariul desfasurarii evenimentelor a fost unul previzibil. La mijlocul lunii noiembrie, cei 600 de salariati ai SNG au blocat din nou drumul national nr. 5, dupa ce, cu cateva saptamani inainte, blocasera drumul spre feribotul care face legatura cu Bulgaria si soseaua de centura a orasului . Nemultumirile lor vizau intarzierea privatizarii santierului si neacordarea unui credit de 5,5 miliarde din fondul special al Guvernului, credit cu care, in opinia lor, ar fi putut termina cele doua nave aflate in lucru si ar fi putut obtine alte comenzi. Fara comenzi si fara finantari, la 15 ianuarie 1999, conducerea SNG inregistreaza la tribunal cererea de incepere a procedurii de faliment.
Santierul Naval Giurgiu intra la apa
3 iunie 1999, 12:00
Ultima modificare în 3 iunie 1999, 15:00
Sunt scoase la licitatie toate activele societatii, aflate pe o suprafata de 25 ha, atat cat masoara in intindere santierul naval. Pretul de pornire al pachetului licitat este de 14 milioane USD, fara a include TVA, iar modul de desfasurare al licitatiei este cel clasic, cu strigare. Lista activelor este extrem de mare. De la hale de constructie de nave, la echipamente navale si instalatii de lansare la apa, totul este de vanzare. Scenariul lichidarii SNG este unul clasic. La sfarsitul lunii oct
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Cu sau fara Stolojan
- Vanatoarea bugetelor de publicitate continua
- Doi ardeleni si-au construit afacerea din harti
- Aparatul de fotografiat este un obiect de nelipsit din bagajul de vacanta
- Prin joc, legatura dintre generatii devine mai puternica
- Jocurile piratate instaleaza „troieni pe calculator
- Consultantii straini au fost scapati de impozite
- Depozitele bancare isi fac polite de asigurare
- Formarea specialistilor in IT costa mult
- Facilitati egale, dar nu pentru cei mici