Dupa Statele Unite si Italia, Institutul “Great Place to Work” a desemnat cei mai buni angajatori din alte trei tari, Germania, Finlanda si Japonia.

 

Compania de solutii IT SAP a iesit in fruntea clasamentului companiilor cu peste 5.000 de angajati din Germania, pentru al treilea an consecutiv. SAP a primit si premiul special la categoria “Sanatate”, pentru programul sau de asigurari de sanatate oferit angajatilor, alte caracteristici principale care au dus la plasarea pe primul loc fiind responsabilitatea personala de a obtine un grad ridicat de satisfactie a clientilor, inovatia si calitatea produselor si eforturile de a furniza produse de cea mai buna calitate.

 

Clasamentul a fost alcatuit pe baza raspunsurilor angajatilor a 198 de companii germane, sondajele de opinie fiind efectuate sub anonimat. Din cadrul companiei SAP, 343 de angajati au raspuns la aproximativ 60 de intrebari din cinci categorii: corectitudine, spirit de echipa, credibilitate, mandrie si respect fata de angajator. Pe urmatoarele patru locuri s-au clasat Techniker Krankenkasse, Boehringer Ingelheim, Rohde & Schwarz si Philips.

 

In Finlanda, cei 211 angajati ai sai au adus compania Microsoft pe primul loc al clasamentului, fiind urmata de FIM Group, Nice-business Solutions, Tekonivelsairaala Coxa si ALD Automotive.

 

Compania de recrutare Recruit Agent a reusit sa ajunga in varful clasamentului celor mai buni angajatori din Japonia, urmatorii pe lista fiind compania de servicii financiare Morgan Stanley Japan Securities, Microsoft, compania de farmaceutice Eli Lilly Japonia si Hewlett Packard.

 

Sursa: Capital 19 Februarie 2007