Viitorul celor 3 mari producatori auto din Statele Unite se va juca saptamana asta, odata cu intrunirea Congresului. Miza pentru care se lupta cei de la General Motors, Ford si Chrysler sprijiniti de democratii din Congres este suplimentarea cu inca 25 de miliarde de dolari a ajutorului acordat de statul american.

Casa Alba a declarat ca nu este de acord pentru acordarea unui ajutor de 25 de miliarde de dolari in plus fata de fondurile specificate deja si aprobate in septembrie.

Democratii, majoritari in Congres, au solicitat marirea sumei acordate sectorului auto cu inca 25 de miliarde de dolari, desi statul american aprobase deja o suma tot in valoare de 25 de miliarde de dolari.

Criza financiara a avut un dublu efect negativ asupra producatorilor americani de autoturisme: pe de o parte scaderea drastica a vanzarilor, iar pe de alta parte prabusirea actiunilor listate la Bursa (pentru GM si Ford).

„General Motors a functionat pe un model gresit, a avut o directie grresita si nicio schema de inovare. Am vorbit de injectarea a 25 de miliarde, iar acum de alte 25 de miliarde. Cine stie cand se va termina acest lucru?”, a declarat Richard Shelby, un senator republican.

Cititi si:

Un salon auto sub semnul crizei 

Sursa: Le Point