Ovidiu Grecea, despre care toata lumea stie ca este omul lui Radu Vasile, a indraznit sa verifice afacerile unor lideri taranisti. Verificarile s-au concretizat in dosare de control care au fost date publicitatii. Este evident ca dosarele au calcat pe bombeuri demnitarii principalului partid de guvernamant.
Cel mai inversunat s-a dovedit a fi Radu Sarbu, care a cerut in nenumarate randuri capul lui Grecea. Sprijinul acordat de presedintele Emil Constantinescu, presedintelui FPS nu mai este un secret pentru nimeni. Probabil ca, de aceea, Radu Sarbu a pornit aceasta campanie pentru destituirea lui Grecea.
Principala greseala care poate fi imputata Departamentului de Control este superficialitatea cu care intocmeste dosarele. Multe dintre acuzatii nu au la baza vreo proba materiala si multe sunt facute fara a lua in calcul contextul. La fel de adevarat este ca sefia Departamenului este, in sine, o misiune ingrata: mai devreme sau mai tarziu cineva se va supara. Cazul lui Valerian Stan, inlaturat din aceasta functie pentru ca a indraznit sa se lege de casoaiele liderilor PD, este deja cunoscut. Situatia de acum este insa diferita. Radu Vasile s-a folosit de Ovidiu Grecea pentru a porni o cruciada impotriva propriului partid, cruciada care urma sa-l propulseze catre un post inalt de conducere. Nu pentru ca ar fi primit sprijin din interior, ci pentru ca propria imagine ar fi castigat inima electoratului. Prin Ovidiu Grecea, Vasile devine tot mai puternic, dar are tot mai multi dusmani.
Nu este de neglijat nici faptul ca numele lui Radu Sarbu se vehicula pentru postul de prim-ministru in locul lui Radu Vasile. Pentru moment, victoria pare a fi de partea lui Vasile: puterea si opozitia au decis ca este mai bine sa-l pastreze pana la alegeri.
In ceea ce-l priveste pe Grecea, tot Radu Vasile va castiga, indiferent cum se va termina disputa. Daca este inlocuit, va fi transformat intr-o victima a sistemului. Primul-ministru va spune ca a fost sacrificat din cauza intereselor de afaceri ale taranistilor. Daca ramane, va putea continua razboiul dosarelor, razboi care va aduce un alt capital de imagine pentru Radu Vasile.
Ruptura intre Palatul Victoria si Cotroceni este, acum, mai adanca decat oricand. Oricum ar fi, faptul ca tot circul s-a defasurat in public nu face decat sa sifoneze si mai mult, daca acest lucru e posibil, imaginea PNTCD.