Bucureştenii pot gusta la sfârşitul acestei săptămâni mai multe bunătăţi tradiţionale din diferite zone ale ţării, precum pâinea la ţest, sarmalele cu păsat sau bomboanele dacice, la târgul organizat la ASAS. Astfel, în jur de 30 de producători agricoli vor participa timp de trei zile la Târgul naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale organizat în curtea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti”. “La acest
Bucureştenii pot gusta la sfârşitul acestei săptămâni mai multe bunătăţi tradiţionale din diferite zone ale ţării, precum pâinea la ţest, sarmalele cu păsat sau bomboanele dacice, la târgul organizat la ASAS.
Astfel, în jur de 30 de producători agricoli vor participa timp de trei zile la Târgul naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale organizat în curtea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti”.
“La acest târg bucureştenii vor găsi farmecul adus din Maramureş, Moldova, Oltenia sau Dobrogea şi rodul celor care nu lasă tradiţia să piară”, a spus secretarul general al ASAS, Marian Ianculescu.
Târgul va funcţiona la fiecare sfârşit de săptămână
Târgul va fi organizat în fiecare sâmbătă şi duminică, prima ediţie fiiind deschisă vineri, 4 iunie, expozanţii fiind prezenţi cu alimente bio şi tradiţionale, produse naturiste şi ecologice, dar şi cu produse ale medicinii şi terapiilor naturiste.
“În prima ediţie a Târgului vor debuta reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş cu bunătăţi din zonă, dar şi cu articole meşteşugăreşti la preţuri accesibile.
În ediţia de săptămâna viitoare va veni rândul Olteniei cu reprezentanţii Asociaţiei producătorilor din Vâlcea”, a spus Daniela Popa, organizatorul evenimentului.
Produsele vedete ale ediţiei de debut, care pot fi gustate, dar şi cumpărate de bucureşteni sunt sarmalele tradiţionale maramureşene în foi de varză acră “de acasă” umplute cu păsat, bomboana dacică, respectiv prună afumată, trecută prin miereu, mplută cu miez de nucă şi uscată la cuptor, păstrăvi cu mămăliguţă moldovenească, cârnaţi şi salamuri preparate după reţete tradiţionale din mediul rural, sortimente de brânzeturi, gemuri şi dulceţuri, băuturi şi siropuri naturale, miere.